Ανοιξιάτικο καλοκαίρι

Με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 28 και 30 βαθμών, αυξημένη σχετική υγρασία και Ν-ΝΔ ανέμους 4 με 6 μποφόρ  αρχίζει η νέα εβδομάδα. Με βάση όλες τις ενδείξεις, την Τετάρτη (14/5) ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή μεταβολή με βασικά χαρακτηριστικά την ενίσχυση των ανέμων και τις τοπικές βροχές στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στις ανατολικές και νότιες περιοχές κατά τόπους θα πλησιάσει τους 35 βαθμούς. Πάντως, από το απόγευμα και από τη βορειοδυτική Ελλάδα θα αρχίσει πτώση της θερμοκρασίας η οποία την Πέμπτη (15/5) θα γίνει αισθητή σε όλες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο (16-17/5) οι συνθήκες θα γίνουν ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα σποραδικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο βόρειο Αιγαίο το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια-νοτιοδυτκά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου