Εξασθενεί ο μαΐστρος και ενισχύεται η αστάθεια

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η χώρα θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του δυτικού ρεύματος με ένταση όμως το πολύ 6 μποφόρ. Παράλληλα, ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αποσταθεροποιούν τη δομή της με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Ο περιορισμός της ορατότητας που προκαλούν τα παραπάνω φαινόμενα και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουν όσοι κινηθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο (17/5). Αντίθετα, τα ταξίδια στη θάλασσα θα γίνουν χωρίς προβλήματα. Την Κυριακή (18/5), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (19-20/5), ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αραιή συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Πάντως δεν αποκλείονται κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. 


Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014
 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά το πρωί 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου