Σταδιακή μεταβολή του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και ενισχύεται. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) το σύστημα αυτό θα επηρεάσει τη χώρα με ισχυρούς Ν-ΝΔ ανέμους, οι οποίοι στο Αιγαίο είναι πιθανό να φθάσουν τα 8 μποφόρ, και με τοπικά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Από το μεσημέρι και από τα ΒΔ οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (15-16/5), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Δ-ΒΔ άνεμοι, οι οποίοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, συμπεριλαμβανομένου του Β-ΒΑ Αιγαίου. Το Σάββατο (17/5), ως προς τα φαινόμενα και τη θερμοκρασία δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. 


Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014
 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα στη Μακεδονία σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι Δ-ΒΔ έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα κεντρικά. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου