Απρόθυμη να παραδώσει τα ηνία η άνοιξη

Βαρομετρικό χαμηλό στο ΒΑ Αιγαίο συνδυάζεται με τις υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Δ-ΒΔ ρεύματος στη χώρα εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Το χαμηλό που προαναφέρθηκε θα προκαλέσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) τοπικές βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου και τη Θράκη, ενώ οι ψυχρές αέριες μάζες που παραμένουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας είναι η βασική αιτία για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η ψύχρα, πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι αισθητή κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές, οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή (1/6), αλλά τη Δευτέρα (2/6) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Τρίτη (3/6) θα κινηθεί προς την περιοχή μας μια βαθιά σαχαριανή ύφεση η οποία θα προκαλέσει πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις Ν-ΝΑ ανέμους και θα μας φέρει αρκετή σκόνη από τη Β. Αφρική. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τη νύχτα προς την Τετάρτη στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 31 Μαΐου 2014


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου