Επιμένουν προς το παρόν οι βοριάδες στα ανατολικά. Στη Β-ΒΔ Ελλάδα περιορίζεται η απογευματινή αστάθεια

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια-Ουκρανία με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου εξακολουθεί να προκαλεί ενισχυμένους Β-ΒΑ ανέμους στην ανατολική Ελλάδα εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η απογευματινή αστάθεια που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων θα περιοριστεί στη Β-ΒΔ Ελλάδα και στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 23 και 25 βαθμών. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο (9-11/5) τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται το Σαββατοκύριακο, οπότε θα ανέβει λίγο και η θερμοκρασία. Οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα είναι αρκετά ζεστές με τη θερμοκρασία να πλησιάζει πλέον τους 30 βαθμούς. Οι βροχές θα είναι λιγότερες και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.


Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής). Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου