Νοτιάδες, τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια υψηλές θερμοκρασίες

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει τη χώρα με νότιους ανέμους εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές –βραδινές ώρες με τοπικές βροχές στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Την Κυριακή (4/5), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα ΝΑ πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τη Δευτέρα (5/5) στην ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη (6-7/5) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση βόρειων ανέμων οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και η πτώση της αισθητής θερμοκρασίας στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές. Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές προβλέπονται στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και τα απογεύματα στην ηπειρωτική χώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες και κυρίως στη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 ενισχυόμενοι σταδιακά στα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Πιθανότητα βροχής τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες και κυρίως στη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου