Ανοιξιάτικες μπόρες - καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) θα προκαλέσει λίγες βροχές στις νοτιότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη. Παράλληλα, ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς. Στη Β. Κρήτη η μέγιστη τιμή θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη. Την Τρίτη και την Τετάρτη (27-28/5) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα. Οι Δ-ΒΔ άνεμοι στα νοτιοδυτικά πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις Δ-ΒΔ περιοχές της χώρας. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (29-30/5) προβλέπονται τοπικές βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.     

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


  
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στα νότια ΝΑ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία και την ορεινή Στερεά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα  βροχών κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια Α-ΝΑ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου