Οι καταιγίδες είναι πάντα επικίνδυνες

Βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στη νότια Αδριατική και στην κεντρική Μεσόγειο κινούνται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα προκαλέσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Παράλληλα, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Πάντως, από το βράδυ και από τα δυτικά αναμένεται στροφή των ανέμων σε Δ-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα (30/5-2/6) ο καιρός στη χώρα θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ με βασική ένταση τα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα στη Μακεδονία σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες από το απόγευμα. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 και το απόγευμα τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Πιθανότητα καταιγίδας.  Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου