Κρατάει ο βοριάς και υποχωρεί η απογευματινή αστάθεια

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ενισχυμένου Β-ΒΑ ρεύματος στην ανατολική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι βροχές θα είναι λίγες και μικρής διάρκειας και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή αυτή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (8-9/5), αυξάνονται οι πιθανότητες για τοπικές βροχές στη Β-ΒΔ Ελλάδα και τις ανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Το Σαββατοκύριακο (10-11/5), οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ. Παράλληλα, τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.  

 Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πιθανώς στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου