Τελευταία μέρα για τους βοριάδες. Αυξάνονται οι πιθανότητες τοπικών όμβρων και καταιγίδων

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο και τα ΒΑ Βαλκάνια-Ουκρανία και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ευνοεί, προς το παρόν, τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων στην ανατολική Ελλάδα με ένταση ως 7 μποφόρ (Αιγαίο). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) συμπληρώνουν οι τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις ανατολικότερες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι τοπικοί όμβροι και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το Σάββατο (10/5) στις περιοχές που προαναφέρθηκαν, αλλά οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν γοργά. Η Κυριακή (11/5) θα είναι μια αρκετά ζεστή μέρα με ανέμους δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Μεμονωμένοι όμβροι αναμένονται στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Με συνθήκες σχεδόν καλοκαιρινές θα αρχίσει η νέα εβδομάδα, παρά την αραιή συννεφιά που θα υπάρχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

  
Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου