Μαΐστρος στα δυτικά και ζέστη στα ανατολικά


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για την επικράτηση Δ-ΒΔ ρεύματος στη χώρα μας με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στο Ν. Ιόνιο και τη Θάλασσα Κυθήρων. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) συμπληρώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο και οι τοπικές καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Την Τετάρτη (28/5), ως προς τη θερμοκρασία και τους ανέμους δεν προβλέπονται αλλαγές, αλλά οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (29-30/5) αναμένεται μεταβολή του καιρού στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, τις καταιγίδες και την πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Το Σάββατο (31/5) αναμένεται βελτίωση του καιρού, αλλά δεν θα λείψουν οι απογευματινοί όμβροι στα ηπειρωτικά.        
  

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 31 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα  σποραδικών βροχών το πρωί στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 και στα νοτιοδυτικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου