Πτώση των βοριάδων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν τα …μετεωρολογικά exit polls

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την κεντρική Ευρώπη ως τις ακτές της Τυνησίας κινείται βορειοανατολικά. Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα το Σαββατοκύριακο (24-25/5) θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές στα νησιά ως 27 και στα ηπειρωτικά ως 32οC) και οι ασθενείς άνεμοι (μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 μποφόρ). Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή (26-30/5) ο καιρός στη χώρα θα είναι ζεστός με ανέμους οι οποίοι μόνο στο Ιόνιο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ. Η αστάθεια στη δομή της ατμόσφαιρας, που χαρακτηρίζει την εποχή αυτή, θα είναι παρούσα με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
  

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-5-2014
Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία και την ορεινή Στερεά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις, παροδικά το απόγευμα πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι Ν ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου