Τυπικός μαγιάτικος καιρός με τη θερμοκρασία σε ανοδική πορεία

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό νότια της χώρας κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) είναι πιθανό να προκαλέσει πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το γεγονός ότι η περιοχή μας καλύπτεται από ομαλό πεδίο υψηλών πιέσεων και κυρίως η ύπαρξη ψυχρών αέριων μαζών στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τη εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα νησιά τους 24 και στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς. Το πενθήμερο Τετάρτη-Κυριακή (21-25/5) οι συνθήκες στη χώρα θα είναι γενικά καλοκαιρινές με τη θερμοκρασία να συνεχίζει την ανοδική της πορεία -το Σαββατοκύριακο αναμένονται μέγιστες τιμές 30-32οC- και ένα βόρειο ρεύμα με ένταση στο Αιγαίο το πολύ 6 μποφόρ. Η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.  

  
Τρίτη 20 Μαΐου 2014
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-5-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου