Ακόμα μια μέρα αστάθειας. Με αρκετά καλό καιρό οι εκλογές της Κυριακής

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του δυτικού ρεύματος, το οποίο, όμως, μόνο κατά τόπους στα Ν-ΝΔ πελάγη θα φθάνει τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, οι ψυχρές αέριες μάζες που παραμένουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες. Καλύτερος θα είναι ο καιρός της Κυριακής (18/5), καθώς οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (19-20/5), προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους τα απογεύματα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Δεν αποκλείεται ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας να σημειωθούν και στις νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Ας χαρούμε το Σαββατοκύριακο και τις εκλογές χωρίς εντάσεις και υπερβολές. Όρεξη να έχουμε, έρχονται κι άλλες.

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου