Με νοτιάδες και αρκετές βροχές η Καθαρά Δευτέρα

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και νοτιάδες που στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ θα περάσει η φετινή Καθαρά Δευτέρα. Όπως είναι φυσικό, με τους νοτιάδες οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες κι έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν ουσιαστικά στα βουνά. Επισημαίνεται ότι παρόλο που θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης, οι καιρικές συνθήκες θα είναι αντίξοες για το πέταγμα των χαρταετών και γενικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους. Την Τρίτη (24/2) στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν ως αργά το βράδυ. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Τετάρτη (25/2) ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έλθει από τα δυτικά θα προκαλέσει στη χώρα νέο κύκλο βροχών, τοπικών καταιγίδων και ενισχυμένων νοτιάδων. Τέλος το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (26-27/2) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή, φίλοι μου

  

Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 


 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με βροχές κατά περιόδους. Τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιόνα στα βουνά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 7  και τοπικά στο Α-ΝΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου