Βροχές και καταιγίδες φθινοπωρινών προδιαγραφών

Βαρομετρικό χαμηλό νότια της Σικελίας κινείται Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την Τουρκία και τα βόρεια Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και οι ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι που στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα είναι πιθανό να φθάσουν τα 8 μποφόρ. Με τους νοτιάδες οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές κι έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά. Το Σαββατοκύριακο (28/2-1/3) ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (2-3/3) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.

 

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 



 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και τοπικά το πρωί στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου