Προς την έξοδο ο χιονιάς και από το Σάββατο η παγωνιά

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τους ενισχυμένους βοριάδες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι χιονοπτώσεις ως αργά το βράδυ θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Την Παρασκευή (20/2), προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (21/2), θα είναι μια μεταβατική μέρα, καθώς στα ανατολικά οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και στα δυτικά αναμένονται νοτιάδες που θα φέρουν βροχές τη νύχτα προς την Κυριακή. Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα περάσει με νοτιάδες και βροχές σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. 

 

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 



 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΒΔ. Θερμοκρασία από -5 έως 12 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και το πρωί στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόβροχο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και τοπικά στο Ν. Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 7 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου