Καθ’ οδόν ο χιονιάς

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης μεταφέρονται από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) ο καιρός να παρουσιάσει επιδείνωση σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, οι καταιγίδες κυρίως στα νότια, οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (ως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο) και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη (10-11/2) ο υετός θα περιοριστεί στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, αρχής γενομένης  από τα δυτικά, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Επισημαίνεται ότι ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Καλύτερος θα είναι ο καιρός τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, αλλά η παγωνιά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

  

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Χιονοπτώσεις και πρόσκαιρα στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές χιονόβροχο. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 και αργότερα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Βροχή ή χιονόβροχο στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου Β-ΒΔ 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Στη Θεσσαλία χιονοπτώσεις και πρόσκαιρα στις νοτιοανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές χιονόβροχο. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (Α. Στερεά - Εύβοια), αλλά σταδιακά τα επίπεδα παγοποίησης θα χαμηλώσουν και ως αργά τη νύχτα η βροχή θα γίνει χιονόβροχο και τα χιόνια στην Α. Στερεά - Εύβοια και τη ΒΑ Πελοπόννησο θα κατέβουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι Β 5 με 7 και αργότερα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και αργότερα σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των νησιών του Β. Αιγαίου. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 7 με 8 και αργότερα 9 με 10 μποφόρ και στα νότια Δ 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στο ΝΔ Αιγαίο σε Β 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες τα χιόνια θα κατεβούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων προαστίων. Στη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και στην Αθήνα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι αργότερα στα 7 με 8 και τη νύχτα στα ανατολικά στα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 3 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. ευχαριστούμε για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Χαλκίδα τελικά μου φαίνεται δεν θα δει χιόνι ποσο μάλλον χιονόστρωση τελικά όχι κουραμπιέ ουτε άχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή