Χειμώνας χωρίς εξάρσεις

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) το Β-ΒΑ ρεύμα στη χώρα και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) αναμένονται και πάλι στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές και το κρύο θα είναι αισθητό, αν και στη διάρκεια της ημέρας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα ανέβουν κατά 2 με 3 βαθμούς. Εννοείται ότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί. Το Σάββατο (14/2), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή εξασθένηση των βοριάδων. Την Κυριακή (15/2), οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν  θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΑ με αποτέλεσμα στα δυτικά να αναπτυχθούν νεφώσεις που ίσως φέρουν και λίγες τοπικές βροχές. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων. Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική Ελλάδα.

 

 Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως 9 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόβροχο στην Α-Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 11 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 9 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου