Καχεκτικός o εξ Ουκρανίας ορμώμενος χιονιάς

Ψυχρές αέριες μάζες κινούνται από τη ΒΑ Ευρώπη προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση τοπικών βροχών (νότια πεδινά) και χιονοπτώσεων στις προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα περιοχές της χώρας και πρόσκαιρα στη Β. Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι ο καιρός του διημέρου Τρίτη και Τετάρτη (17-18/2) θα έχει έντονο χειμωνιάτικο χρώμα, καθώς θα κάνει πολύ κρύο, οι ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ και θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Πάντως, οι χιονοπτώσεις κατά κανόνα θα είναι ασθενείς και τοπικές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Πέμπτη (19/2) τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, ενώ το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (20-21/2) αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

 

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά πεδινά. Μικρής διάρκειας και έντασης βροχές ή χιονόβροχο στα υπόλοιπα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα ανοιχτά του Ιονίου ΝΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά- Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Λίγα χιόνια στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και από τις βραδινές ώρες τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά-ημιορεινά) κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου