Επανακάμπτουν οι νοτιάδες

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία αναμένεται να κινηθεί Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), συνδυαζόμενο με τον αντικυκλώνα της Τουρκίας, θα προκαλέσει νότιους ανέμους στη χώρα εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο). Κατά τα άλλα, οι σημαντικότερες βροχές αναμένονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (5-6/2), ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, που θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας, θα ενισχύσει τους νοτιάδες στα 8 και πιθανώς τοπικά στα 9 μποφόρ και θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Το Σαββατοκύριακο (7-8/2), προβλέπονται δυτικοί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τη νέα εβδομάδα, είναι πιθανό ο Φλεβάρης …να θυμώσει για τα καλά.        



Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Ν 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και στα ΒΔ καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) σε Δ. Θεσσαλία, κεντρική Στερεά και Αρκαδία.  Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Ν 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Kύριε Ζιακόπουλε θα μπορούσατε να δώσετε μια εξήγηση στην αύξηση των πάγων της αρκτικής το 2013?
    έχω διαβάσει πολλά αλλά δεν έβγαλα άκρη και όταν μιλάν για αύξηση πόση ήταν αυτή και ξεπέρασε και τα επίπεδα προηγούμενων ετών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή