Το ψύχος η αιχμή του δόρατος της νέας κακοκαιρίας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Μαύρη Θάλασσα, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που φθάνει ως τα ΒΔ Βαλκάνια, κινείται νότια. Ακολουθούν παγεροί Β-ΒΑ άνεμοι από τη ΒΑ Ευρώπη οι οποίοι θα σαρώσουν όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από τη ΒΑ Ελλάδα. Στα χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει στην περιοχή μας το τριήμερο Τρίτη-Πέμπτη (17-19/2) συγκαταλέγονται οι τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Ελλάδα και τη Μακεδονία και οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βοριάδες, αλλά η αιχμή του δόρατος της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Εκτιμάται ότι οι χαμηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα σημειωθούν στη ΒΑ Ελλάδα, όπου ο παγετός θα είναι ολικός (όλο το εικοσιτετράωρο αρνητικές θερμοκρασίες). Εξασθένηση των βοριάδων και άνοδος της θερμοκρασία αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Όσο για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, προβλέπονται νοτιάδες και βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

 

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-2-2015 
Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα πεδινά βροχή ή χιονόβροχο. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 9 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Σποραδικές χιονοπτώσεις στο Β. Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες στα πεδινά λίγες βροχές ή χιονόβροχο. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 3 βαθμούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου