Με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι τελευταίες μέρες του Φλεβάρη

Βαρομετρικό χαμηλό στο Τυρρηνικό Πέλαγος αναμένεται να κινηθεί νότια και στη συνέχεια Α-ΒΑ προς την περιοχή μας, προκαλώντας το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δ. Ελλάδα και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά της εποχής. Την Παρασκευή (27/2) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά, τα νότια και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νότια είναι πιθανό να φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σαββατοκύριακο (28/2-1/3) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τέλος, τη Δευτέρα (2/3) οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια, ενώ την Τρίτη (3/3) προβλέπεται αισθητή βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα.

 

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά. Πιθανές καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες. Καταιγίδες τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου