Ένα χαμηλό φεύγει και ένα έρχεται

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ, ενώ ένα άλλο χαμηλό που οργανώνεται στον Κόλπο της Γένοβας αναμένεται να κινηθεί Α-ΝΑ. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα αρχίσει με αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, αλλά στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες τοπικές βροχές και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά στη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη αναμένονται σημαντικές βροχές στη δυτική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο ψηλότερα από τα κανονικά της εποχής. Οι υπόλοιπες  μέρες της εβδομάδας θα περάσουν με βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι επικρατέστεροι  άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά της εποχής.    

Καλή Σαρακοστή, φίλοι μου

   

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τη ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στην Α. Στερεά- Εύβοια και την Α-ΝΑ Πελοπόννησο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6  και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το πρωί. Άνεμοι Ν 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου