Στα ανατολικά και τα νότια το επίκεντρο της κακοκαιρίας

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό Ν-ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται προς την περιοχή των Δωδεκανήσων και συνδυαζόμενο με τον αντικυκλώνα των βόρειων Βαλκανίων προκαλεί κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η κακοκαιρία βασικά θα περιοριστεί στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Α. Στερεάς-Εύβοιας και της Α-ΒΑ Πελοποννήσου, τους θυελλώδεις Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 10 μποφόρ (Αιγαίο) και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Επισημαίνεται ότι στη Β-ΒΔ Ελλάδα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα πέσουν ως τους μείον 12 βαθμούς. Την Τετάρτη (11/2) αρχικά θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά στη συνέχεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. Τέλος, το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο (12-14/2) τα φαινόμενα (βροχές και χιονοπτώσεις) σταδιακά θα εξασθενήσουν, οι άνεμοι θα πέσουν στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα παραμείνουν χαμηλές και στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί θα σημειωθεί και πάλι παγετός.           

 

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-2-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -12 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών χιονοπτώσεων ή χιονόβροχου κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και στα ανοιχτά του Ιονίου 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 9 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές βροχή ή χιονόβροχο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και στα νότια καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα βόρεια και τα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι Β 8 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Αττική:
Χιονοπτώσεις κατά περιόδους. Το πρωί στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόβροχο. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου