Προσήνεμος, πλέον, ο χιονιάς

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στη νότια Τουρκία με αποτέλεσμα τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι χιονοπτώσεις και οι βροχές (νότια παραθαλάσσια τμήματα) θα περιοριστούν βασικά στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές τη χώρας και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Επισημαίνεται ότι οι χαμηλότερες ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα σημειωθούν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου η ξαστεριά και οι ασθενείς άνεμοι ευνοούν τον παγετό ακτινοβολίας. Το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (12-13/2) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η εξασθένηση των ανέμων κατά 1 με 2 μποφόρ και η μικρή άνοδος των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να ανέβουν τα κρίσιμα για τις χιονοπτώσεις υψόμετρα. Ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι και πάλι κατά τόπους ισχυρός. Το Σαββατοκύριακο (14-15/2) ο καιρός θα είναι λίγο καλύτερος, αλλά η παγωνιά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, έστω και εξασθενημένη, θα είναι παρούσα.             

  

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-2-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -13 έως 6 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και κατά τόπους πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 10 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόβροχο. Άνεμοι Β 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 7 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές βροχή ή χιονόβροχο. Άνεμοι Β 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου