Με άστατο καιρό, αλλά χωρίς κρύο έρχεται ο Μάρτης

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τον καιρό της χώρας κατευθύνεται από την κεντρική Μεσόγειο προς τη Μαύρη Θάλασσα δια μέσου του Β. Αιγαίου. Παράλληλα, άλλα δύο  αβαθή χαμηλά στον Κόλπο της Γένοβας και την Τυνησία κινούνται αργά ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τόσο η τελευταία μέρα του Φλεβάρη όσο και η πρώτη μέρα του Μάρτη θα περάσουν με άστατο καιρό. Αυτό σημαίνει ότι  κατά περιόδους θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), στα νότια θα επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ, αλλά την Κυριακή (1/3) αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθούν από 14 ως 17 βαθμούς. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι βροχές, αν δεν σταματήσουν, θα περιοριστούν σημαντικά, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη διάρκεια του δεύτερου μισού της εβδομάδας ο καιρός θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους ενισχυμένους ανέμους, που σε πρώτη φάση θα είναι νοτιάδες. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα χιόνια θα περιοριστούν αρχικά στα ορεινά, αλλά στη συνέχεια με την αλλαγή των ανέμων η θερμοκρασία θα πέσει και τα χιόνια θα κατεβούν χαμηλότερα. Το πόσο χαμηλά θα φθάσουν θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

 

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 



 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κατά περιόδους και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 και τοπικά το πρωί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι Δ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Δ 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5  μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου