Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ένα άλλο χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), στην περιοχή μας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (νότια πελάγη), η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι βροχές, που θα περιοριστούν βασικά στη Δ. Ελλάδα και το Α. Αιγαίο, θα είναι γενικά ασθενείς. Ασθενείς και πρόσκαιρες θα είναι και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Την Τετάρτη (4/2) οι άνεμοι θα γίνουν παντού ΝΔ και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Λίγες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στη ΒΔ Ελλάδα, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (5-6/2) προβλέπονται πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας και ένας νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι σημαντικές από πλευράς έντασης βροχές θα αρχίσουν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά. 


Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και αργότερα Δ-ΝΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου