O Ήλιος, ο Ηλιάτορας, ο Πετροπαιχνιδιάτορας!

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) για τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 8 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο). Τα άλλα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι ο παγετός τη νύχτα και το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά και η λιακάδα στη διάρκεια της ημέρας. Το Σάββατο (21/2), η μέρα θα είναι σχετικά καλή, καθώς ως το βράδυ δεν προβλέπονται βροχές, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα υποχωρήσει λίγο η παγωνιά. Παράλληλα, οι άνεμοι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους, αποτέλεσμα της δημιουργίας ενός οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού στην Ιταλία. Το σύστημα αυτό θα κινηθεί ανατολικά και την Κυριακή (22/2) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα μας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Το πρωί είναι πιθανό να χιονίσει και στα ημιορεινά της Ηπείρου και κυρίως της Δ. Μακεδονίας. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (23/2), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους και καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με βασική ένταση τα 5 με 6 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή.
Ας χαρούμε, λοιπόν, προς το παρόν, τον Ήλιο -τον Ηλιάτορα κατά τον  Οδυσσέα Ελύτη- και ας ευχηθούμε να γίνουν πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για τον βασιλιά καρνάβαλο και τους χαρταετούς. Δύσκολο, πάντως, να πιάσουν τόπο οι ευχές μας γιατί ο καιρός δεν κατέχει από Απόκριες και Καθαρές Δευτέρες.

 

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου