Σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάσει την περιοχή μας με Ν-ΝΑ ανέμους εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στη ΒΑ Ελλάδα. Την Παρασκευή (6/2), προβλέπονται αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι θυελλώδεις Ν-ΝΑ άνεμοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε Δ-ΝΔ ως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (7-8/2), θα περάσει με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σχετική ψύχρα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι μόνο στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις πρώτες 2-3 μέρες της νέας εβδομάδας προβλέπεται έντονη κακοκαιρία στη χώρα με πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θέλω όμως να επισημάνω ότι η ένταση, η διάρκεια και η μορφή του υετού (βροχή, χιονόβροχο ή χιόνι) στις διάφορες περιοχές της χώρας θα εξαρτηθούν από πού τελικά θα «σκάσει» το μεγάλο ατμοσφαιρικό κύμα που θα έλθει από τα βόρεια. Οι πιθανές περιοχές είναι η Ιταλία, το Ιόνιο και το Αιγαίο με επικρατέστερο αυτή τη στιγμή το Ιόνιο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων.


Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα ΒΑ. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι ΝΑ 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΑ 6 με 7 και αργότερα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Άνεμοι ΝΑ 5 με 6 και αργότερα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ!!!
    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή