Ελπίδες για αξιόλογο υετό στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας




5 σχόλια:

  1. KAI ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΤΟΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το κακό στο χειρότερο τα τρεξίματα. Ένας αντικυκλωνικός ογκόλιθος βρίσκεται συνεχώς μεταξύ Σκανδιναβίας και ανατολικής Ευρώπης, αποτρέποντας κάθε σοβαρό σύστημα βροχών από τα δυτικά και κάθε αξιόλογη χιονοκατάσταση από Β-ΒΑ. Πιστεύω οτι προς τα τέλη του μήνα αυτό το μοτίβο κυκλοφορίας θα έχει καταρρεύσει. Ας ελπίσουμε οτι μέχρι τότε δε θα έχουν μειωθεί σημαντικά τα αποθέματα της σιβηρικής δεξαμενής ψύχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψυχος παντως στη σιβηρια δειχνει ανεξαντλητο...και εχει ταση να κατεβαινει νοτιοτερα.Το θεμα ειναι να μας ερθει ατοφιο καποια στιγμη και οχι να τρωμε τα υπολλειμματα της τουρκιας κ αυτα χωρις υετο.Οσο μας γυροφερνει ελπιζουμε...

      Διαγραφή
  3. Πάντως παιδιά φαίνονται ακόμη πιο ωραία πράγματά σε συνδυασμό κ με ψυχρές αέριες μάχες(το ευχόμαστε τουλάχιστον να συνεχιστεί η κάθοδος μέχρι τότε)απο την άλλη εβδομάδα.Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά πολική εισβολή για το πρωιμο της εποψης θα είχαμε παρασκευή Σαββατο και σιγουρα με περισσότερα φαινόμενα και ενα -6 να φτάνει στα 850 mbar εως κρητη.
    Ουτε ξοφαλτση ουτε μουφα. Αλλα την μπλοκαρε καθαροτατα η υποτροπική γλώσσα που ανεβαίνει στα 300hpa κρήτη τη χειροτερη πραγματικά στιγμή! Και μάλιστα με την ασχημη μορφη της την κοίλη και αποκρούει τον μίνι αυλώνα που στη συνέχεια εξαυλώνεται.
    Την συμπίεση των αεριων μαζων στο αιγαιο λογω εμποδιστη υποτροπικου δειχνει και η μεγαλη θερμοκρασιακη διαφορα στα 850 μεταξυ αττικης κρητης το Σαββατο 17/12 με την Αττικη να πιανει οριακα -6 -7 στα 850 και η κρητη ενα ψευτικο 0 και αυτο ισως αυξηθει με τα τρεξιματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή