Ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο

Υψηλές πιέσεις εξακολουθούν να καλύπτουν τις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της Ευρώπης με αποτέλεσμα τη διατήρηση της σχετικής καλοκαιρίας. Στη χώρα μας, το Σαββατοκύριακο θα περάσει με λιακάδα και Δ-ΒΔ ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Πάντως, αν και εξασθενημένος, ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια θα συνεχιστεί. Κατά τα άλλα, οι  συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό πρωινών ομιχλών ακτινοβολίας καθώς και θερμοκρασιακών αναστροφών στις οποίες οφείλεται η μεγάλη συγκέντρωση ατμοσφαιρικών ρύπων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τη Δευτέρα (12/12) προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Α. Αιγαίο. Το βράδυ παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) είναι πιθανό να σημειωθούν στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, αναμένεται βαθμιαία πτώση από το απόγευμα στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Την Τρίτη (13/12) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση βοριάδων εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και πιθανώς στο Αιγαίο 8 μποφόρ και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Μικρής διάρκειας βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, το Αιγαίο και την Κρήτη. Την Τετάρτη (14/12) ο υετός βαθμιαία θα σταματήσει, αλλά θα κάνει αρκετό κρύο. Οι ισχυροί βοριάδες σταδιακά θα περιοριστούν στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι B-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Απολύτως αδιάφορος ο καιρός τις τελευταίες 10 μέρες και έτσι μάλλον θα πάμε για πολύ καιρό ακόμα!! Η μέρα της μαρμότας συνεχίζεται. Δυστυχώς κύριε Ζιακόπουλε το κλίμα άλλαξε, πάνε οι εποχές που ξέραμε παλιά. Κι ο φετινός Χειμώνας θα είναι μάλλον όπως και οι προηγούμενοι..αδιάφορος που απλά κυλάνε οι μέρες. Από έναν λάτρη του καιρού και όλων των καιρικών φαινομένων εκτός των 1040 από πάνω μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνέχεια του πρωινού σχολίου μου: Έχεις δίκιο Γιώργο, τώρα το άλλαξε: Αθήνα βροχές, Θεσσαλονίκη χιόνια. Πόσες φορές θα το αλλάξει ακόμη!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή