Σοβαρές ενδείξεις για έντονη ψυχρή εισβολή από τα μέσα της νέας εβδομάδας




13 σχόλια:

  1. Μακάρι να βγείτε αληθινός κ.Ζιακόπουλε, γιατί τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων δίνουν τον αυλώνα και το χαμηλό πολύ ανατολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιστευω για την μακεδονια μονο κρυο θα χει και βροχη γιοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε ζιακοπουλε ποτε πιστευετε θα εχουμε σαφη εικονα?το 12αρι του αμερικανου εχει μεγαλο ανοιγμα στον 500αρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δάσκαλος έχει φαντάζομαι πλήρη πρόσβαση στο ευρωπαϊκό, το οποίο και εμπιστεύεται περισσότερο, και ίσως εκεί να βλέπει πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε εμείς.

      Διαγραφή
  4. Άλλη μια ξώφαλτση και θα είμαστε για ηρεμιστικά μετά. Σήμερα ο αυλώνας πηγαίνει πιο ανατολικά. Έχει δρόμο ακόμα βέβαια. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή την φορά, να συνδυαστεί με χαμηλό και γεμάτο αυλώνα ώστε να έχουμε και καλή υποστήριξη. Ας μπει γεμάτος και μας αρκεί και το -7 στα 850 για χιονόπτωση μέχρι τα παράκτια για αττική. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αξιοπρεπείς χιονοστρώσεις όμως δεν αρκεί το -7 κατά τη γνώμη μου, παρά μόνο για κάποια υπεβόρεια (Ιπποκράτειος πολιτεία, Διόνυσος, Θρακομακεδόνες κλπ)

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου Γιώργο λες να είμαστε τυχεροί και να σκάσει τίποτα καλό προς τη πρωτοχρονιά αν κρίνω και από τον τίτλο πο έχει βάλει ο δάσκαλος πιο πάνω?

      Διαγραφή
    3. Τα δύο τελευταία τρεξίματα του GFS αρχίζουν να δικαιώνουν τον δάσκαλο. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, αν βγει σοβαρός χιονιάς θα είναι προσήνεμος. Δυστυχώς οι φίλοι μας βορειοελλαδίτες δεν φαίνεται να επωφελούνται.

      Διαγραφή
  5. Όταν υπάρχει χαμηλό και μια υποστήριξη -35 ας πούμε (σήμερα ευρωπαικό και αμερικάνικο δίνουν κοντά στο -39), ε για να χιονίσει στα παράκτια αρκεί και το -7. Εννοείτε αυτό που λες για αξιοπρεπείς χιονοπτώσεις ότι θα εντοπίζονται άνω των 200-300 μέτρων. Πάντα με το σενάριο που συζητάμε. Πάντως το ψύχος στα κατώτερα στρώματα παρότι στα σημερινά τρεξίματα μπαίνει γεμάτος, με το ζόρι φτάνει στο -8. Αυτό κατά την άποψη μου έχει να κάνει με την πολύ γρήγορη ανύψωση του αζορικού, καθώς και ότι ο αυλώνας που θα κατέβει προέρχεται από τον ατλαντικό. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε για τις χιονοπτώσεις Αλέξανδρε. Αλλά εγώ έγραψα για "αξιοπρεπείς χιονοΣΤΡΩΣΕΙΣ". Θα μου πεις, ...ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε! Πάντως τα τρεξίματα έχουν πάρει όντως να βελτιώνονται. Αλλά με όσα έχουν δει τα μάτια μας...

      Διαγραφή
    2. Όντως γιώργο δεν το πρόσεξα. Συμφωνούμε απόλυτα. Είναι από τις λίγες φορές που σε έναν επικείμενο χιονία, τα τρεξίματα βελτιώνονται αντί να χαλάνε. Οι ελπίδες αυτή την φορά είναι πολύ μεγάλες για χιονιά με καλή διάρκεια και ένταση. Βαρεθήκαμε τις ξώφαλτσες ξεψυχησμένες εισβολές και τις χιονομπόρες τόσα χρόνια (αττική). Άντε να δούμε τι θα συμβεί τώρα.. Η θέση του αζορικού είναι τέλεια. Ο ατλαντικός δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει ζημιά μέχρι στιγμής. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο! Αλέξανδρος Μήτσης.

      Διαγραφή
  6. Φαίνεται δυνατό πράγμα Τετάρτη και Πέμπτη για να δούμε....Οι συνθήκες κι οι προυποθέσεις που παρουσιάζουν τα μοντέλα ως τώρα είναι κατάλληλες για χιονοπτώσεις ή έστω νιφαδοπτώσεις και στα πεδινά μέχρι και μέσα σε αστικά κέντρα!Από βδομάδα θα ξεκαθαρίσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και χ(ρ)όνια καλά και χαρούμενα σε όλους τους λάτρεις του γιου της Γης και του Ήλιου. Μας τα έχει κάνει μαντάρα η μάνα Φύση 2 χρόνια τώρα, αλλά το φετινό δεν παλεύεται! Στη Δυτ. Ελλάδα -Αγρίνιο- όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα (στα 18 με πλάνεψε η Αθήνα) φέτος δεν έχει ρίξει σχεδόν καθόλου νερό, και το Παναιτωλικό όρος είναι για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα γυμνό από χιόνι. Πάμε βουρ για... τούβλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή