Σαββατοκύριακο της παγωνιάς

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ενισχυμένων ΒΑ ανέμων. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), θα κάνει αρκετό κρύο και δεν θα λείψουν κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές. Την Κυριακή (18/12) τα φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός. Η Δευτέρα (19/12) θα είναι μεταβατική μέρα με τους βοριάδες να βρίσκονται σε αποδρομή και τον παγετό να αρχίζει να υποχωρεί. Την Τρίτη (20/12) αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού στη χώρα με χαρακτηριστικά την επικράτηση Ν-ΝΑ ανέμων, τις βροχές που θα αρχίσουν από τα δυτικά και τα χιόνια βασικά στα ορεινά. Αναφορικά με τον υετό της Τρίτης και της Τετάρτης (21/12), τονίζεται ότι: (α) τα μεγαλύτερα ύψη θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και (β) οι χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα είναι πιθανό να κατέβουν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από -8 έως 7 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις στα ΝΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 12 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα πεδινά ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στο κεντρικό Αιγαίο, το νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια (στην καθομιλουμένη νιφαδοκυνηγητό). Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς.



2 σχόλια: