Ο υετός όπου να ’ναι παύει, οι βοριάδες εξασθενούν αλλά δεν σταματούν και η παγωνιά υποχωρεί αλλά δεν μας εγκαταλείπει

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη θα παραμείνει μεσημβρινή και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), με συνέπεια τη διατήρηση στη χώρα μας των Β-ΒΑ ανέμων με βασική ένταση στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ο παγετός θα συνεχιστεί, αλλά στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Όσο για τις βροχές και τις χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά), αυτές σταδιακά θα περιοριστούν στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και κυρίως στην Κρήτη. Τα Χριστούγεννα οι βροχές θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση ίσως τη Β. Κρήτη όπου το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και στο ΝΑ. Αιγαίο - Καρπάθιο 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα στη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι ελάχιστες τιμές της θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά ο παγετός, αν και εξασθενημένος, θα συνεχιστεί. Τη Δευτέρα (26/12) δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. Την Τρίτη (27/12) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από την Τετάρτη (28/12) στη Β. Ελλάδα και την Πέμπτη (29/12) σε όλη τη χώρα. 

Καλά Χριστούγεννα,  φίλοι μου


Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών (πεδινά) ή χιονοπτώσεων (ορεινά - ημιορεινά) τις πρωινές ώρες στην Εύβοια.  Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά - ημιορεινά) το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 10 βαθμούς.

11 σχόλια:

  1. ψυχρη εισβολη,ψυχρη εισβολη...αηδια εχει καταντησει...Ουτε σταγονα βροχης στην Μακεδονία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φίλους αυτου του μπλογκ και στο δασκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγουρα απο τους πιο ανυδρους και κρυους δεκεμβριους των τελευταιων ετων για τα γιαννενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα χριστουγεννα παιδια με υγεια :) οχι αλλο κρυο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπαμε, έρχεται το τούβλο στο καζανάκι. Όσο για τους κρητικούς φίλους μας θα το βγάλουν φέτος. Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα Χριστούγεννα Χρήστο, καλές γιορτές στο δάσκαλο και σ΄όλους τους φίλους αυτής της σελίδας. Και χιόνια πολλά με το νέο έτος (για νωρίτερα δεν τα βλέπω πια).

      Διαγραφή
    2. Πω πω πω ... που το θυμήθηκες το τούβλο φίλε Χρήστο !!!!!

      Διαγραφή
  6. Οχλήσεις και δυσανεξία στον Ιερό Βόρειο και Καθάριο Ανεμο από τους Δυτικούς! Οοοοολο το φθινόπωρο μούλιασαν απο τα νερά και στραβωθηκανε απο τις λάμψεις των καταιγίδων και τώρα τους πταίει ο Βοριάς! Να μην βρέξει στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τα οποία ευνοούνται από τον καιρό του Βορειου Ρευματος για να καμαρωνουν χιονισμένο το Βουνό τους να καθρεπτίζεται στην παγωμένη Λίμνη τους! Καλές εορτές και συνιστώ υπομονή! Θα χρειαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας. Έχει δίκιο ο φίλος. Κλαιν' οι χήρες, κλαιν' κι οι παντρεμένες. Οπωσδήποτε δε χιονίζει στους δυτικούς όπως χιόνιζε κάποτε, αλλά ο υετός σημειώνεται. Όσες μέρες καταγράφεται υετός στο Ν. Αιγαίο ετησίως, τόσες δε σημειώνεται στην Ήπειρο!

      Διαγραφή
  7. Καλά Χριστούγεννα και από εμένα στον δάσκαλο και σε όλους!!! Ακόμα νωρίς είναι για να δούμε που θα καταλήξει η ψυχρή μάζα αφού πολλές "κολοτουμπες" είδαμε φέτος.. Ίσως μας ετοιμάζει καμιά έκπληξη η Σιβηρία δια μέσου μαύρης θάλασσας..!!! Καλές γιορτές και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι ότι σε εμάς τούς δυτικούς μας έχει καλό μάθει ο υετος κ ίσως γι αυτό κ να παραπονιόμαστε έντονα.Όμως ρε παιδιά κρίμα φέτος να τρώμε τόσο παγώνια κάθε πρωί κ κρύο εδώ κ να μην μας κάθετε ούτε ένα συστηματακι.Πού θα πάει όμως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή