Με καιρό «λίγο απ’ όλα» το Σαββατοκύριακο

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ουκρανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη Β. Ελλάδα, κινείται ανατολικά. Ένα άλλο αβαθές χαμηλό στις ακτές της Τυνησίας αναμένεται κι αυτό να κινηθεί ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) στη χώρα μας προβλέπεται κατά τόπους συννεφιά, αλλά οι πιθανότητες βροχής δεν είναι πολλές και περιορίζονται στα δυτικά και τα νότια. Κατά τα άλλα, ο παγετός θα συνεχιστεί και οι άνεμοι σταδιακά θα πέσουν κάτω από τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή (4/12) αυξάνονται οι πιθανότητες για βροχές κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα και μάλιστα στα Ν-ΝΔ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (5-6/12) δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα. Οι άνεμοι δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου  
      

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια Δ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα νότια . Άνεμοι Β- ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στα νότια. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στα νότια Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου