Βοριάδες, κρύο και τοπικές χιονοπτώσεις

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Α. Ευρώπη και τα Βαλκάνια εξακολουθεί να γίνεται από βορρά προς νότο (μεσημβρινή κυκλοφορία) με αποτέλεσμα τη διατήρηση στη χώρα μας του Β-ΒΑ ρεύματος και των χαμηλών θερμοκρασιών. Αναφορικά με τον υετό, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) όσο και το Σάββατο (17/12) αναμένονται τοπικές βροχές (βασικά στα νότια πεδινά) και χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Η κατανομή του υετού καθορίζεται από το ανάγλυφο και τις διαταραχές της ανώτερης ατμόσφαιρας που περνούν από την περιοχή μας. Την Κυριακή (18/12) οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός. Καλύτερος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα (19/12), ενώ την Τρίτη (20/12) έρχονται νοτιάδες, βροχές και χιόνια (ορεινά). Περισσότερα για τον υετό της Τρίτης σε επόμενες προγνώσεις.


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και κυρίως στις κεντρικές περιοχές της. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 6 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές βασικά στα νότια πεδινά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, ημιορεινά καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θεσσαλίας και της Α-ΒΑ Στερεάς. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Κατά περιόδους ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς.



3 σχόλια:

  1. Για αυτό το νερό που λέτε ας κρατάμε μικρό καλάθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριες Ζιακόπουλε καλημέρα, πιστεύεται ότι υπάρχει περίπτωση εγκλωβισμού το πρωί της Τρίτης με την έναρξη των φαινομένων Κ. Μακεδονία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε τρολάρεις; το πιο πιθανό είναι να μη βρέξει καν για παραπάνω από 12 ώρες

      Διαγραφή