Ξεροπαγιές…

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη): οι ισχυροί βοριάδες σταδιακά θα περιοριστούν στις ΝΑ νησιωτικές περιοχές, οι ασθενείς βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στα προσήνεμα γρήγορα θα σταματήσουν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός. Την Πέμπτη (15/12) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η πρόσκαιρη εξασθένηση των βοριάδων και η μικρή άνοδος των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας. Βροχές δεν προβλέπονται, με εξαίρεση ίσως την Κρήτη και τη ΒΑ Ελλάδα τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Την Παρασκευή (16/12) μια νέα διαταραχή που θα έλθει από το βορρά θα επηρεάσει με ασθενείς κατά βάση βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και περιοχές του Αιγαίου. Με το πέρασμα της διαταραχής, θα επικρατήσουν στη χώρα ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Το Σάββατο (17/12) η μέρα θα είναι κρύα με ΒΑ ανέμους 5 με 7 μποφόρ και ασθενή φαινόμενα στα προσήνεμα. Καλύτερος θα είναι ο καιρός της Κυριακής (18/12), αν και ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.        
  
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -8 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -5 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -3 έως 11 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) τις πρωινές ώρες στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ΝΑ 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου