Κεντροβόρειες αναλαμπές του χιονιά

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη παραμένει ευνοϊκή για την επικράτηση στη χώρα μας ανέμων βορείων διευθύνσεων. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά), οι οποίες γενικά θα είναι ασθενείς και μικρής διάρκειας. Το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο (16-17/12) ο καιρός θα είναι ψυχρός με ενισχυμένους Β-ΒΑ ανέμους και φαινόμενα (βροχές ή χιονοπτώσεις) τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Σημειώνεται, πάντως, ότι είναι πιθανό να χιονίσει για λίγο ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Την Κυριακή (18/12) τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν παντού, οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Από το απόγευμα της Δευτέρας (19/12) στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Τρίτη (20/12) σχεδόν σε όλη τη χώρα αναμένεται μεταβολή του καιρού με Ν-ΝΑ ανέμους, αξιόλογες βροχές –κυρίως δυτικά, κεντρικά και βόρεια- και χιόνια στα ορεινά. 


Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) κυρίως στα ΒΑ από το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στο Β. Αιγαίο και την Κρήτη τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. Κύρε Δημήτρη Θα ήθελα τα Φώτα σας! Για την κοζάνη παιζει να χιονισει δευτερα-τριτη η ο υετος φαινεται σε χιονι με τους νοτιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν άσχετος που είμαι και με τα χρώματα που μπορώ και βλέπω και τις θερμοκρασίες επίσης.. Αν δεν ανέβει ο αζορικος αντικυκλωνας χωρίς να μας επηρεάσει και δεν έρθουν ψυχρες μάζες από Σιβηρία οι φωταψιες είναι μακρια τουλάχιστον μέχρι αρχή Γενάρη.. Εσείς όπως και οι μετεωρολογοι σαφώς και θα ξέρετε πολλά και περισσότερα από τα χρωματακια που βλέπω στο gfs!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ύποπτα τα συστήματα της επομενης εβδομαδας, για τα βόρεια κυρίως,πεδινα.Με εκτίμηση κ.Ζιακοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Ζιακοπουλε πολυ ωραιες οι προγνωσεις που κανετε καθε μερα αλλα ο χαρτης με τα συμβολα που εχετε δεν μπορεις να δεις τα φαινομενα με λεπτομερεια στις περιοχες της ελλαδας, θα ηταν καλυτερα να εχετε στον χαρτη χρωματα με πλαισια, το γαλαζιο ασθενεις βροχες, το πιο σκουρο πιο εντονες βροχες, το ασπρο χιονι και το γκρι πιο εντονο χιονι κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά τις βροχοπτώσεις ρε παιδιά!Το ότι θα περάσει ένα συστηματάκι και θα βρέξει για 12 ώρες δεν σημαίνει ότι θα ξεπλυθούν τα άπλυτα ούτε του Δεκέμβρη αλλά ούτε και των προηγούμενων μηνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παγιωμένα φθινοπωρινά καιρικά μοτίβα που δεν αναιρούνται με κανένα ανακάτεμα τις ατμόσφαιρας μετά απο 2 διαδοχικές έστω και ηπιες ψυχρές εισβολές.
      Εμποδιζόμενα χαμηλά. Σκάψιμο σκόνης απο την Αφρική στα νότια. Καταιγίδες δυτικά κεντρικά και βόρεια και ο κύριος Ζιακόπουλος αναγκασμένος να χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορα τη φραση ''σχεδόν σε όλη την Ελλάδα''.

      Διαγραφή
    2. Στη Θεσσαλονίκη άμα βρέξει για 12 ώρες, θα είμαστε ευτυχισμένοι.

      Διαγραφή
  6. Τι να πει και η Κρήτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμεις οι κρητικοι μαλλον θα αρκεστουμε σε καμια λασποψιχαλα και στα 23αρια ειδικα οι κατοικουντες στη βορεια παραλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή