Καλημέρα...

Η μπούκα της λευκής κυρίας με χρώματα και σημαιάκια

Πηγή: http://www.weatheronline.co.uk/

15 σχόλια:

  1. κεντρικη μακεδονια τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι δε μου αρέσουν...Θα στραφούν σε ΒΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παίζει μόνος του ο μαΐστρος...

      Διαγραφή
    2. Προφανώς,αλλά για το Περιστέρι που μένω βλέπω ΒΒΔ άνεμο.Ελπίζω να μην επηρεάσει τον υετό.Το 2002 είχε χιονίσει στον Ασπρόπυργο,στα καράβια που ξεφόρτωναν πετρέλαιο,και εδώ έριχνε νιφάδες!Την επόμενη ημέρα βεβαίως είχε 10εκ!

      Διαγραφή
    3. Προφανώς η σύγκλιση των ανέμων είναι που θα οριοθετήσει την ζώνη που θα υπάρχουν φαινόμενα. Ο Βορειοδυτικός σε αυτή την περίπτωση μας βοηθάει και στις θερμοκρασίες. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί θα βρεθούμε σε μεγάλη θερμοβαθμίδα οριζόντια και καθ'υψος και σε μάζες με διαφορετικές υγρασίες. Τέλος έχουμε και μεταφορά θετικού στροβιλισμού που κάποτε (ας με διορθώσει αν κάνω λάθος) ο Δάσκαλος είχε πει ότι είναι κλειδί για να περάσουν αυτά τα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο.
      http://www.troposphera.gr/html/george_papavasileiou/aspg_domain/plots/vadv-28.png

      Διαγραφή
    4. Πως βοηθάει στις θερμοκρασίες ο ΒΔκος αφού, με το ανάγλυφο της Αττικής, λειτουργεί ως καταβάτης; ΒΑκο θέλαμε για να δουλέψει και το Aegean-effect, αλλά ήδη από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής φαίνεται να μας εγκαταλείπει.

      Διαγραφή
  3. Κυριε Ζιακοπουλε,

    Γιωργος Πολίτης εδώ. Πρέπει να μας ανησυχεί η οριακή Τ στα 850? βλεπω οτι ο βδ θα το αντισταθμίσει αυτό και κάποια στιγμή δημιουργείται μεγάλη οριζόντια θερμοβαθμίδα λόγω της βάθυνσης του χαμηλού. Εκτιμάτε οτι σαν Λεκανοπέδιο θα βρισκόμαστε στον ψυχρό τομέα αυτής της κατάστασης? Ή υπαρχει κάποιος κινδυνος για χιονόνερο ας πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα κ.Ζιακοπουλε ! Εδω στην Ραφηνα εχουμε μαιστρο μεχρι στιγμης (1230).Πιστευετε οτι αν επικρατησουν θυελλωδεις -οπως λεει η προβλεψη για αυριο - ββα 8 η 9, θα το αφησει να στρωσει ?εχει γενικοτερα πιθανοτητες χιονοστρωσης σε χαμηλα υψομετρα η ανατολικη ατικη ? Σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βορειοδυτικη αττικη θα ριξει χιονι και αν ναι θα εχουμε χιονοστρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχετε καποια προβλεψη για οινοφυτα?Θα δυσκολευτουμε να παμε αυριο στη δουλεια μας?Σας ευχαριστω και καλη πρωτοχρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολα τα πράγματα. Εφοδιαστείτε οπωσδήποτε με αλυσίδες. Καλή πρωτοχρονιά, επίσης.

      Διαγραφή