Οι από το βορρά διαταραχές δεν φέρνουν πολύ νερό και τα από το νότο υετοφόρα συστήματα δεν φθάνουν ως εδώ

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από τα Β-ΒΔ προς τα Ν-ΝΑ θα επηρεάσει με τοπικές βροχές βασικά την ανατολική και νότια Ελλάδα και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Θράκη. Θα ακολουθήσουν βοριάδες εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο), οι οποίοι θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία. Την Τετάρτη (14/12), το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι βροχές θα σταματήσουν και οι ισχυροί βοριάδες βαθμιαία θα περιοριστούν στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο. Την Πέμπτη (15/12) λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στις Ν-ΝΔ περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (16/12) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα έλθει και αυτή από το βορρά θα προκαλέσει τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά). Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν σταδιακά ισχυροί Β-ΒΑ άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Με ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους και κρύο θα περάσει το Σάββατο (17/12). Ο υετός θα είναι ασθενής και θα περιοριστεί στις προσήνεμες περιοχές.          
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Στην Α. Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) από το απόγευμα κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΒΑ ως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι Β 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) από τις απογευματινές- βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι αρχικά Β-ΒΔ και αργότερα ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου