Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ, ενώ ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως τη Β, Αδριατική κινείται Ν-ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τετάρτη), οι σημαντικότερες βροχές αναμένονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου. Κατά τα άλλα, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Τη Μ. Πέμπτη, μόνο νωρίς το πρωί στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση κυρίως από το απόγευμα. Τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και Β-ΒΔ ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.


Μ. Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 15-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες στα ΒΑ και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Βροχές που το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.   

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, χιονίζει στο ν. Φλώρινας και σε άλλες ορεινές περιοχές της Β-ΒΔ χώρας. Δεν έχω ενημέρωση για Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Θεσσαλονίκη όποιος έβαλε το χοντρό χειμωνιάτικο μπουφάν στη ναφθαλίνη, το μετάνιωσε σήμερα. Βροχή, θερμοκρασία 6 β. και 50 χλμ. την ώρα βοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα Γιάννενα είχαμε ενα ψιλόβροχο το πρωί.Καλημέρα στην παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κανουν τα Γιαννενα και η Ηπειρος φετος συμπατριωτη?δεν εχουμε παρει μυρωδια απο τιποτα,ιδιως εμεις εδω στην Δυτικη Ηπειρο!!

      Διαγραφή
    2. Γιάννη αρχισε να σκέφτεσε τις παραλίες που τις εχετε στα ποδια σας και χαιρετά τον αναιμικο χειμωνα.Απο τον Δεκέμβριο μιλαμε ξανα για χειμώνα.

      Διαγραφή
  4. Και στην Κοζάνη, Πτολεμαΐδα το είδαν. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης των 5,8 βαθμών και του ισχυρού βαρδάρη, δεν σας λέω ότι έπηξε μερικές μέσα στην αξιόλογη βροχή γιατί θα με πείτε ονειροπαρμένο. Συγνώμη για τα απανωτά σχόλια, αλλά οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Το πάρτι βέβαια τελειώνει σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο Σιμούλη, το τελευταίο μήνα έχεις δώσει τα ρέστα σου, μετά τα παράπονα των τελευταίων 2 ετών! Χαλάλι σου. Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας διαφαίνεται κάτι από Ουκρανία μεριά (εκεί όπου ψυχορραγεί και παραδίδει την τελευταία ρανίδα του ο χειμώνας), αλλά ακόμα είναι νωρίς προφανώς για να μιλάμε με σιγουριά. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι στα κλειστά χιονοδρομικά κέντρα από Κορινθιακό και πάνω και κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί και προστίθεται φρέσκο χιόνι και ενώ είμαστε στα μέσα Απριλίου. Ακόμα και η παραπονεμένη φέτος Πίνδος δέχεται κάποιο χιονάκι (όπως με ενημερώνουν κάποιοι φίλοι - παρεμπιπτόντως πού χάθηκε ο NW Πίνδος;). Επίσης, σας να "ψιλοεπιβεβαιώνεται" ο δάσκαλος για τα όσα έγραψε για ορεινά της Ηπείρου προχθές και κάποιοι έπεσαν να τον φάνε για την πρόβλεψή του (λέω εγώ τώρα...).

    Η Άνοιξη πάντως στην υπόλοιποι χώρα είναι ήδη εδώ και εδώ θα παραμείνει, με τις αστάθειές της, τις ομορφιές της και τα όλα της. Το καθημερινό μου "κόλλημα" με μοντέλα, ensembles, δείκτες, μακροπρόθεσμες και δεν συμαζεύεται, αυτό δείχνει.

    Καλημέρα λοιπόν σε όλη την μετεωπαρέα, με προσοχή και υγεία για όλους. Βουβό το Πάσχα φέτος, όπως ίσως να είναι και το (φετινό) περίφημο Ελληνικό καλοκαίρι μας, αλλά ελπίζουμε να είναι το τελευταίο που ζούμε με αυτό τον τρόπο. Και αφήνω τους απόντες συνομωσιολόγους να λένε τα δικά τους, εμείς άλλωστε είμαστε (όπως λένε) δηλωμένα "υποχείρια" των καθεστωτικών αρχών. Ας είναι, τα μέτρα στα οποία εμείς (ατομικά και συλλογικά) συμμετέχουμε ωφελούν τελικά και αυτούς που το παίζουν "βαριά πεπόνια" και "υποψιασμένοι".

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Χρηστάρα, καλή Ανάσταση.

      Διαγραφή
    2. Τιποτα δεν εκανε στην Ηπειρο φιλε χρηστο Κομποροζο!ενα ψιλοβροχο της πλακας και κανενα χιονι στα βουνα!

      Διαγραφή
  6. Αν κ ήδη ο καιρός έχει βελτιωθεί στα δυτικά ο καιρός μας έβαλε γυαλιά!
    Χθές δεν έπεσε σταγόνα στο νομό κ η θερμοκρασία έφτασε τους 22β.
    Αντίθετα σήμερα η μέρα ξεκίνησε με μουντό κ βαρύ καιρό, ενώ είχαμε για μία περίπου ώρα δυνατή μπόρα.
    Ήδη ο καιρός άνοιξε.
    Από το τίποτα καλό ήταν κ αυτό.
    Παραδέχομαι λοιπόν την μερική ήττα μου καθώς δεν περίμενα τίποτα να βγάλει στην υπόλοιπη χώρα πλην των ΒΑ τμημάτων αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που βρεθηκε η μπορα στο Αγρινιο?πολυ σας παει φετος!ξανα και ξανα!Εδω στην Ηπειρο δεν πηραμε μυρωδια...ενω διπλα στη Δυτικη Μακεδονια γινοταν χαμος παλι!!,μαλλον θελουμε παπα να μας διαβασει!!

      Διαγραφή
    2. Όντως ήταν τοπικό στη πόλη μου όπως είδα κ στους υπόλοιπους σταθμούς φίλε Γιάννη.
      Πάντως για να λέμε την αλήθεια καθώς εδώ ζούμε κ τα βλέπουμε, κανένα χιόνι δεν έπεσε πουθενά όπως επίσης κ το θερμόμετρο μου τώρα τρεις το μεσημέρι δείχνει 22 ολόκληρους βαθμούς με άπνοια.
      Παρόλο δλδ την αστάθεια που είχαμε το πρωί η άνοιξη συνεχίζει ασταμάτητη.
      Νομίζω ότι κ στις υπόλοιπες περιοχές όπου έπεσε αισθητά η θερμοκρασία από αύριο κιόλας θα ξανά μπει πολύ δυναμικά η άνοιξη.
      Ένα πολύ μικρό κ πρόσκαιρο διάλειμμα ήταν που πέρασε κ δεν άγγιξε.

      Διαγραφή
  7. Τις αποτυχίες τις δικές σου
    αν χρειαστεί να τις μετρήσω
    από τα δέκα δάχτυλα σου
    μόνο τα πέντε θα κρατήσω.
    Μα το δικό μου «αμάρτημα»
    του κόσμου όλα τα δάχτυλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή