Πρόσκαιρη και μέτριας έντασης η επικείμενη ψυχρή εισβολή


Το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τρίτη), βαρομετρικό χαμηλό, που συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας, αναμένεται να κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα προκαλέσει βροχές στις βορειότερες περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Τη Μ. Τετάρτη, στη Δ. Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στις Α-ΒΑ περιοχές. Τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν βόρειοι με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τη Μ. Πέμπτη, μόνο νωρίς το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.  

Μ. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΡΙΤΗ 14-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Τη νύχτα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές - βραδινές ώρες σε Β. Ιόνιο και Ήπειρο. Τη νύχτα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στο Β. Αιγαίο θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Βροχές τις βραδινές - νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.   

14 σχόλια:

  1. βλέπω βόρεια χώρα με ήπειρο με βροχές και χιονάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνον εκεί κ αυτό το πολύ για ένα 24ωρο!
      Τίποτα σπουδαίο θα έλεγα σε γενικό επίπεδο.
      Τίποτα δεν ανακόπτει πια την άνοιξη.
      Μια παρακινδυνευμένη εκτίμηση για μετά το Πάσχα(τις κάνω πάντα αυτές) που ίσως να έχουμε αυξημένη αστάθεια κυρίως δυτικά κεντρικά κ βόρεια με τις θερμοκρασίες όμως σε φυσιολογικά επίπεδα.

      Διαγραφή
  2. Ποια χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου λέτε κ. Ζιακόπουλε?? Σοβαρά τώρα, με αυτή την "ψυχρή" εισβολή και τον τρόπο που έρχεται, πιστεύετε ότι η Ήπειρος μπορεί να έχει υετό? Προσωπικά το βρίσκω αδύνατο κ αυτονόητο ότι δε θα έχει ούτε σταγόνα.
    Σωτήρης Χ.
    Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη για τα απανωτά σχόλια αλλά ήθελα να ρωτήσω τον δάσκαλο αν η σελίδα με το όνομα Ζιακοπουλος στο Facebook στην οποία γράφουν κ αναρτούν κάποια παιδιά για τον καιρό, έχει τη διαχείριση ο ίδιος η αν είναι απλά κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, Φώτη. Δεν διαχειρίζομαι καμιά σελίδα στο Facebook.
      Καλό απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
  4. Συγγνωμη,αλλα μολις διαβασα λεξη προς λεξη προσεκτικα (mot a mot,που λενε...) την προγνωση, και πουθενα δεν γινεται λογος για υετο στην Ηπειρο,η οποια,αν δεν απατωμαι,ανηκει στα Δυτικα.Επομενως προς τι η παρατηρηση?.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο "Αναλυτική Πρόγνωση Καιρού για Μ. Τρίτη" πήγαινε φίλε μου. Η πρόγνωση διατυπώνεται κατά λέξη ως: Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες σε Β. Ιόνιο και Ήπειρο. Τη νύχτα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Φυσικά, όχι μόνο δε θα έχουμε υετό με τέτοιο καιρό, είναι και ζήτημα το αν θα συννεφιάσει.
      Σωτήρης Χ.
      Ιωάννινα

      Διαγραφή
    2. Εγώ ο μαύρος Σωτήρη μ' γέρασα, κι εσύ θέλεις κουβέντα!

      Διαγραφή
    3. απεικονίζεται το εικονίδιο με βροχές στην Ήπειρο.
      Κατα κάποιο τρόπο θεωρείται βόρεια Ελλάδα η ήπειρος καθώς και η θεσσαλία.Γενικά ότι βρίσκεται από Λαμία και βορειότερα......

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα
    Περιμένουμε τη σημερινή πρόγνωση για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι οι προγνώσεις γενικά και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την άνοιξη είναι ασφαλείς και ακριβεις μόνο 1 24ωρο πριν.
    Η ΕΜΥ έλεγε/λέει άλλα, το μετεο άλλα, ο Αρναούτογλου άλλα, ο χ ο ψ.....δηλαδή θα φυσήξει λίγες ώρες και μπορεί να βρέξει τοπικά και η θερμόκρασια θα πέσει πρόσκαιρα και αυτό βαφτίστηκε ψυχρή εισβολή...
    Για να μην είμαι αφοριστικός θα περιμένουμε το σήμερα βράδυ και αύριο για να ζήσουμε την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, φίλε μου. Μπορείς να το πεις και ως ένα βοριαδάκι που θα μας δροσίσει!

      Διαγραφή
    2. Μα το ωραία που τα λέτε δάσκαλε! Καλή ανάσταση σας εύχομαι !

      Διαγραφή