Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από ασθενές ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τις ακτές της Αλγερίας, κινείται Α-ΒΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) στη χώρα μας θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, αλλά οι βροχές που θα σημειωθούν θα περιοριστούν βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων και Δ. Κρητικό) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Την Πέμπτη (30/4), παροδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στη Δ. Ελλάδα, τη Β-ΒΑ χώρα, την Κρήτη και πιθανώς στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Παρασκευή, Πρωτομαγιά, σποραδικοί όμβροι θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Υ.Γ. Το χειμώνα αναγγέλλονται πριν την ώρα τους οι χιονιάδες. Το ίδιο συμβαίνει την άνοιξη με τα 30άρια και το καλοκαίρι με τους καύσωνες. Για τον «ιό» της δημοσιότητας και του εντυπωσιασμού δεν θα βρεθεί ποτέ φάρμακο! 


Τετάρτη. 29 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.     

8 σχόλια:

  1. ειμαι 65 ετων Λατρευω τα βουνα τα ποταμια τσ σκιερα δαση και τις καταιγιδες ,την θαλασσα και τα χιονισμενα βουνα Η φυση σε ολες τις εκφρασεις της μου δινει ζωη Παρακολουθω το αγαπημενο μου παναχαικο. περιπου 55 χρονια Ε λοιπον ποτε σαν εφετος δεν ηταν αχιονο πραγματικη ασχημια για το χειμωνα Νοεμβρης-Δεκεμβρης-Γεναρης-Φλεβαρης-Μαρτης καταπρασινο σαν τον ιουλιο Χιονισε λιγο τον απριλη και τελος Σημερα ελαχιστες χιονουριτσες που μεχρι τις 5 Μαιου δεν θα υπαρχουν ΚΡΙΜΑ Ετσιομως ειναι η παντοδυναμη φυση Σας χαιρετω ολους με σεβασμο ιδιαιτερως τον δασκαλο που εχουμε και κοντινη ηλικια καθως και τον κοντοπατριωτη μου απο το αγρινιο Μενω στο ριον αλλα η μητερα.μου ηταν απο την Γραμματικου Μακρυνειας Λατρευω και την κυρα Βγεννα μας!!!Ειμαι πολυ νεος στο blog σας αλλα αρκετα μεγαλος στην ηλικια Καλη πρωτομαγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε γεροπαναχαϊκέ καλώς ήρθες στην μετεωπαρέα μας. Είμαστε και κοντοχωριανοί, μιας και είμαι γέννημα-θρέμμα Αγρινιώτης που στα 18 μου έφυγα για σπουδές στην Αθήνα και τελικά στέριωσα εκεί. Κατά το ένα τέταρτο κρατάω και από Μακρυνεία μεριά, αφού η μία γιαγιά μου ήταν από το Λιθοβούνι Μακρυνείας (τώρα το χωριό ονομάζεται Άκρες - έχει όμως πάντα μια από τις καλύτερες θέες προς τη λίμνη Τριχωνίδα).

      Κατά τα άλλα, όταν χθες νωρίς το πρωί διάβασα για τα 30άρια (είδηση που την αναπαράγαγαν και πολλά sites), απόρησα δάσκαλε, μιας και τα δεδομένα μιας-δυο ημερών πριν δεν έδειχναν κάτι τέτοιο, και το ίδιο συνέβει και με τις προβλέψεις χθες το βράδυ. Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό και αν τελικά θα επιβεβαιωθεί, αλλά όντως η υπερβολή και η ανάγκη για δημοσιότητα είναι πάντα εδώ και με την σταδιακή επιστροφή στην όποια κανονικότητα θα αρχίσει να επανέρχεται κι αυτή.

      Καλημέρα σε όλη την μετεωπαρέα,
      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  2. Από το Ρίο το Αχαϊκό ως το Ρίο το Μολυκρικό (Θουκυδίδης) και το αντίστροφο. Στο νου μου έρχονται ταξίδια με βαπόρια και ουρές χιλιομέτρων, με κλύδωνες που σου έχυναν τον καφέ και με σουβλάκια ακαταμάχητα!
    Καλωσόρισες, φίλε μου!
    Κατά τα άλλα, είσαι μικρότερός μου και μπορείς να ξεθαρρέψεις με τις εξόδους, αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι το σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Νομίζω ότι ακόμα και όταν ο συμπαθέστατος κ. Τσιόδρας μάς πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εμείς θα εξακολουθήσουμε να μένουμε σπίτι. Ελπίζουμε μόνο να μη μας βγάλουν με το ζόρι από αυτό για να ανεβάσουν τα ποσοστά ανοσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχεται απολυτο δικιο κυριε Ζιακοπουλε αλλωστε το.λεει και η παροιμια του σοφου λσου μας (φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την αναγκαιότητα άρσης των μέτρων την κατανοώ πλήρως. Κάποιοι όμως δεν κατανοούν το χιούμορ που το έχουμε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη και στέλνουν ολόκληρα κατεβατα με αυτονόητα επιχειρήματα.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβαζοντας το Υ/Γ και προσεγγιζοντας τις εννοιες "εντυπωσιασμος" και "δημοσιοτητα",σκεφθηκα μηπως στο βαθος της "ιωσης" ενυπαρχει και ανιχνευεται ενα στοιχειο συμφυες με τη φυσικη μας υποσταση.Τηρουμενων παντοτε των αναλογιων και λαμβανοντας υπ οψιν οτι ετσι υπηρετουνται συγκεκριμενοι σκοποι (φυσικη επιλογη,αυτοσυντηρηση, διαιωνιση του ειδους κ.α.),παρατηρουμε οτι αρκετα οντα του ζωικου βασιλειου επιδιωκουν να δημοσιοποιησουν την παρουσια τους η και να εντυπωσιασουν, απο τα χρωματα και την ουρα του παγωνιου μεχρι τη χαιτη και τον βρυχηθμο του λεοντα και τοσα αλλα παρεμφερη ....λεω μηπως! Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή