Απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής του χειμώνα!


Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις εξακολουθούν να καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια. Με αυτή τη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), θα συνεχιστούν οι ισχυροί ΒΑ άνεμοι με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, βροχές αναμένονται βασικά στη ΒΔ Ελλάδα και από το βράδυ στις Ν-ΝΔ περιοχές της χώρας. Την Παρασκευή (24/4), μόνο το πρωί στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ με ένταση στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σαββατοκύριακο (25-26/4), ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά πελάγη θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. 

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και το βράδυ στη Ν-ΝΑ Πελοπόννησο. Στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στην Κρήτη, τις νοτιότερες των Κυκλάδων και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.     

9 σχόλια:

  1. Έστω κ αργά χρόνια πολλά κ Χριστός Ανέστη σε όλους τους φίλους του μπλογκ.
    Όπως τα λέγαμε από πολλές μέρες πριν, ποτιστικές βροχές πέφτουν στα πιο δυτικά κεντρικά κ βόρεια ενώ αυτή τη στιγμή χιονίζει σε όλη τη δυτική Πίνδο αξιόλογα πάνω από τα 1100 με 1200μ κατά μέσο όρο κ στη δυτική Μακεδονία πιο χαμηλά.
    Ωραίο σκηνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας. Χιόνισε σε όλο τον Δήμο Βοΐου με χαμηλότερο υψόμετρο περίπου 550μ. Ο χειμώνας εκδικείται τους εχθρούς του διά της ρήσεως της γιαγιάς Παρθένας από τη Δραγασιά του αυτού Δήμου.

      Διαγραφή
    2. Όντως Χρήστο, μέσα στη νύχτα έπεσαν κ πιο χαμηλά τα χιόνια!
      Χιόνισε λοιπόν κ σε ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας κ κατά τόπους κ της Ηπείρου.
      Πολύ καλές χιονοπτώσεις είχαμε έως σήμερα το πρωί κ στα ορεινά της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 1000μ περίπου τα οποία ομορφαίνουν πολύ μαζί με τη συννεφιά κ την ψύχρα το σημερινό τοπίο.
      Χιόνισε κ μέσα στο Καρπενήσι για κάποιες ώρες.
      Τέτοια εποχή βέβαια αυτά δεν είναι καλά για την αγροτιά.

      Διαγραφή
    3. Επιτελους Φωτη...καναμε αμαν στη δυτικη Ηπειρο...επρεπε να φτασουμε 23 Απριλη να δουμε μια αξιολογη κακοκαιρια!!!

      Διαγραφή
    4. Φώτη, όταν λες πιο χαμηλά, εννοείς ότι έπεσαν και κάτω από τα 550 μ.;

      Διαγραφή
    5. Όχι γενικά μιλάω, νομίζω ότι στο Βόιο ήταν το χαμηλότερο.
      Κατά μέσο όρο όμως παρατηρήθηκαν χιονοπτώσεις κ κάτω από τα 700μ χωρίς όμως εκεί χιονοστρώσεις.

      Διαγραφή
  2. https://effis.jrc.ec.europa.eu/applications/monthly-forecast/

    Όπως πάντα σας παραθέτω την τελευταία ανανέωση του μεσοπρόθεσμου ευρωπαϊκού το οποίο μετά την ψυχρή κ κατά τόπους βροχερή εβδομάδα που διανύουμε δείχνει εκ νέου ενδιαφέρον μετά τις 27 με 28 Απριλίου με αρκετές αστάθειες κυρίως στα ηπειρωτικά κ το Ιόνιο αλλά κ ψυχρότερες συνθήκες θερμοκρασίας σε σχέση με την εποχή τουλάχιστον έως κ τις 10 Μαΐου!
    Ενδιαφέρον....για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω αυτή τη στιγμή στη δορυφορική να έχει δημιουργηθεί ενδιαφέρουσα λαίλαπα καταιγίδων κάπου στα ανοιχτά της Σικελίας, μακάρι από το βράδυ να εμπλουτιστεί και να φτάσει ακέραιο μέχρι τον ελλαδικό χώρο και να επηρεάσει καλά έστω τη νότια Ελλάδα που από εδώ και μπρος ίσως να μην έχει και πολλές ευκαιρίες για καλά νερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και σε όλους τους Γιώργηδες του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή