Αξιοσημείωτη εμμονή των ισχυρών ΒΑ ανέμων


Βαρομετρικό χαμηλό στα Δωδεκάνησα κινείται αργά ανατολικά και συνδυαζόμενο με τον ισχυρό αντικυκλώνα των Β. Βαλκανίων επηρεάζει τη χώρα με πολύ ισχυρούς ΒΑ ανέμους και βροχές στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο ρεύμα περιοχές. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η θερμοκρασία στα ανατολικά και τα νότια δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με τη βοήθεια της ηλιοφάνειας θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Τετάρτη (8/4), οι βροχές θα περιοριστούν στις νοτιότερες των Κυκλάδων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι πολύ ισχυροί ΒΑ άνεμοι θα συνεχιστούν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη (9/4), μόνο στη Β. Κρήτη είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή (10/4) αλλά και το Σαββατοκύριακο (11-12/4), προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο).  Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς.  

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 και στο Θρακικό 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Παροδικές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.    

30 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα σε όλους
    Δάσκαλε μια 1η ματιά για τον καιρό της Μ. Εβδομάδας;
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας ενδιαφέρει ο καιρός της Μ. Εβδομάδας, δεν βγαίνουμε από το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζι σου Χρηστο.Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Έτσι κι αλλιώς, εβδομάδα των παθών έχουμε εδώ κι έναν ολόκληρο μήνα. Και η Ανάσταση αργεί ακόμα (καλό Μάη και βλέπουμε). Μένουμε σπίτι για να βγαίνουμε "όλοι μας" αργότερα.

      Κατά τα άλλα, αυτός ο εμποδισμός στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ευρώπη μια χαρά βοήθησε, ώστε και να δούμε το τελευταίο ξέσπασμα του χειμώνα (κι εκει στην Βόρεια Ελλάδα το καταφχαριστήθηκαν, έτσι δεν είναι συνονόματε Χρήστο Σιμούλη;), και να μην υπάρχει αφορμή για κάποιους έξυπνους να ξεμυτίσουν χωρίς προφανή λόγο. Και τα βουνά μας είδαν και λίγο χιόνι τις τελευταίες ημέρες, έτσι για την τιμή των όπλων (μιας και φέτος το άσπρο δεν τίμησε τις κορυφές τους). Απολαύστε στο http://www.snowreport.gr/snowcam/, σε όσες webcams είναι ακόμα σε λειτουργία.

      Χαιρετισμούς στην εσώκλειστη-μετεωπαρέα και στον δάσκαλό μας,
      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  3. δεν θα λειψει η ασταθεια αλλα μενουμε σπιτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να καλοκαιριάσει γρήγορα μπας και λήξει η καραντίνα το Μάη...Χίλιες φορές ζέστη παρά όψιμοι χειμώνες και κορωνόκαιροι... Μπορεί με τη ζέστη να μην εξαφανιστεί ο κορωνοϊός αλλά σίγουρα θα μεταδίδεται πιο δύσκολα απ' ότι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως πολύ νερό έχει πέσει σε όλη την Βοιωτία και ειδικά στην δυτική και κεντρική Βοιωτία.
    Βλέπω με δέος τα χιλιοστά στο Ζερικι (πάνω από 250) Και στο Κυριακι(ξεπέρασε τα 180) να ανεβαίνουν συνεχώς.
    Στην περιοχή μου έβρεχε όλη νύχτα και ενώ το πρωί φάνηκε ότι θα κόψει μιας και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο ο αέρας ΒΔ διευθύνσεων,εντούτοις από τις 9-12 έβρεχε πάλι δυνατά,φάνηκε να ξανακοβει αλλά εις μάτην γιατί εδώ και μιάμιση ώρα ρίχνει πολύ νερό που ανακατεύει και καμία νιφαδα αφού η θερμοκρασία έπεσε στους 5 βαθμούς οπότε χιονίζει και στην "Μοτσαρα"φίλε Στέλιο σίγουρα,αυτό το υπογράφω.
    Ελπίζω μόνο να μην λιώσουν απότομα τα χιόνια τόσο του Ελικώνα αλλά και του Παρνασσού,καθώς εχθές το απόγευμα που ήμουν Κωπαιδα,είδα από κοντά το ποτάμι να πλημμυρίζει και φυσικά τις τεράστιες ζημιές που έχει προκαλέσει.Σωστα ο δήμαρχος έθεσε θέμα να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.Η χθεσινή εικόνα μου θύμισε εποχές 10ετιας του '90 που μετά από πολυήμερες καταρράκτωδης βροχές είχε γίνει όλη η Κωπαιδα μία απέραντη λίμνη.
    Ελπίζω με την βοήθεια όλων να υπάρχει ειδική μέριμνα για τις μεγάλες αυτές ζημιές που προκλήθηκαν.
    Φίλε Στέλιο αν δεν μου το έλεγες όντως δεν το θυμόμουν που μου είχες στείλει χαιρετίσματα.Σ'ευχαριστω κσι εύχομαι με την πρώτη ευκαιρία όταν με το καλό τελειωσει η καραντίνα να βρεθούμε από κοντά ή στο χωριό μου ή στο δικό σου όμορφο χωριό που κάποτε ερχόμουν πολύ συχνά.
    Πράγματι η οικογένεια του Γιώργου είναι εξαιρετική και η δουλεια τους αξιοθαύμαστη,Εγώ τους έχω γνωρίσει εδώ και 2 χρόνια όταν ήρθε ο Γιώργος στο πατητήρι μου μέσω κοινού φίλου και από τότε τα λέμε συχνά πυκνά και μάλιστα σε μια δουλειά που έφτιαξαν στα Βαγια,πήγα πολλές φορές και έπαθα πλάκα με αυτά που είδα.Ειναι άριστοι και δουλεύουν την πέτρα με πολύ μεράκι.Μπραβο τους.Γνωριζω την αγαπη τούς για τον Ελικώνα και ξέρω ότι ανεβαίνουν συχνά στην κορυφή,μάλιστα τώρα τον Μάιο νομίζω κοντά του Αγ.Κωνσταντίνου κάνουν ανάβαση και μετά γερό τσιμπούσι με γίδα στο καζάνι και κρασί με τσίπουρο .Με έχουν καλέσει και ελπίζω να μπορέσω να πάω,εάν είναι έλα να ανέβουμε μαζί.
    Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε όλα να έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα.
    Φίλε Γιώργο.Δ,έχεις δίκιο για τον Παρνασσό,έχει βάλει πολύ χιόνι,μου το είπε φίλος μου που ανέβηκε σήμερα το πρωί.
    Καλό απόγευμα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ρε παιδιά μη δαγκώνετε
    Έλεος
    Πωωω
    Και νομίζω ότι έγραψα στον δασκαλο
    Όχι στον κ. Σιμουλη
    Ούτε στον Π. Α
    Ούτε Κωστή Θεοδοσίου
    Ούτε ανωνυμο;
    Εκτός κ αν είστε όλοι ζιακοπουλοι
    Κ δεν το ξέρω
    Συγνώμη έτσι.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που κάποιοι είναι ακόμη εκτός τόπου και χρόνου, συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω κι αυτοί το χαβά τους. Πραγματικά λυπάμαι.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε Σιμούλη ,το σημαντικό είναι να αποφεύγει ο καθένας μας τις επαφές με άλλους ανθρώπους. Δεν σταμάτησε η ζωή. Εγώ έχω τα χωράφια μου, πως θα τα φτιάξω αν δεν πάω? Σημαντικό είναι το ποιόν θα συναντήσω στην διαδρομή και πως θα κρατήσω τις αποστάσεις μου.
      Οι πολίτες έχουν στην πλειοψηφία τους συμμορφωθει με τα μέτρα. Οι ευθύνες αν χρειαστεί θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού και όχι στον κόσμο που για μια ακόμα φορά έκανε ότι του ζητήθηκε, με μεγάλο κόστος και πάλι. Μην κυνηγάμε μάγισσες...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Να λυπάσαι για τον εαυτό σου..
      Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη

      Διαγραφή
    4. Όσο επιμένετε και το συνεχίζετε και οι δύο δείχνετε ότι πράγματι δεν έχετε αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάνετε αντίδραση για την αντίδραση ουτοπικά και τίποτε άλλο. Σας υπενθυμίζω λοιπόν το άρθρο 285 του νέου Ποινικού Κώδικα και τα σχετικά πρόστιμα. Μόνο έτσι καταλαβαίνετε εσείς και οι όμοιοί σας.

      Διαγραφή
    5. Φίλοι μου,
      ο φόβος φυλάει τα έρ(η)μα, αλλά ο πανικός τα κάνει να "σαλτάρουν".
      Γι αυτά το "μηδέν άγαν" των αρχαίων μας προγόνων είναι πάντα επίκαιρο.
      Ας μην αφήσουμε τον ιό να διαταράξει και τις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με τον κ.Ζιακόπουλο απόλυτα. Νομίζω όμως πως μια γνώμη μπορούμε να την λέμε. Εγώ προσωπικά προσέχω πολύ γιατί έχω γονείς ,πεθερικά, παιδί και συμπολίτες που ζω μαζί. Ως προς τον ποινικό κώδικά θεωρώ πως υπεύθυνη για την τήρησή του είναι η αστυνομία, η οποία προς το παρόν παραμένει στους δρόμους. Αγαπητέ κύριε Σιμούλη δεν νομίζω πως τόσο καιρό που γράφω ,έχω δώσει το δικαίωμα να απαντάτε όπως στο σχόλιο 9.59. Ο χώρος αυτός εδώ αξίζει άλλο τρόπο. Από εμένα πάντως όλα καλά. Καλημέρα
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    7. Υπεύθυνοι για την τήρηση του ποινικού κώδικα είναι όλοι όσοι θέλουν να αποκαλούνται πολίτες μιας ευνομούμενης χώρας. Ειδάλλως υπάρχει και άλλος τρόπος. Αυτός της 9:59. Όσο για το γεγονός ότι προσέχετε, ο ιός είναι αόρατος, όσο περισσότερο κυκλοφορείτε, τόσο πιθανότερο να κολλήσετε και να τον μεταδώσετε. Τι άλλο πρέπει να γράψω για να το καταλάβετε;

      Διαγραφή
    8. Όταν λέω προσέχω εννοώ μένω σπίτι . Αγρότης είμαι αλλά έχω την απαραίτητη μόρφωση για να καταλαβαίνω αρκετά από αυτά που ακούω. Πάντως ο θυμός σας δείχνει μεγάλο φόβο, κάτι απόλυτα κατανοητό στις συνθήκες που ζούμε. Το λήγω εδώ και παρακαλώ να είστε πιο ευγενικός και να μην παρεξηγείτε τόσο εύκολα αυτά που λέμε. Κατά τα άλλα μου είστε συμπαθής ενώ δεν γνωριζόμαστε καθόλου.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    9. Η ανθρωπότητα θρηνεί και θα θρηνήσει τόσους νεκρούς, οι οικονομίες καταστρέφονται κι εμείς ψάχνουμε για θυμούς και ευγένειες. Τελικά πράγματι γράφω επί ματαίω.

      Διαγραφή
  7. Έτοιμοι είστε μερικοί να οργανώσετε ομάδες περιφρούρησης.
    Μπορεί να ήθελε να φτιάξει το μπαλκόνι του ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάσκαλε συγνώμη για γραφόμενα μου.
      Υπ όψιν μονοκατοικία έχω.
      Φιλικά πάντα.
      Κώστας Αθήνα

      Διαγραφή
    2. Τι τις θέλεις τις διευκρινίσεις, Κώστα μου. Ας το πάρει το ποτάμι!

      Διαγραφή
    3. OK συγνώμη κ πάλι

      Διαγραφή
  8. Μολις διαβασα σε αρθρο του κ.Κ.Λαγουβαρδου "Στην Ευβοια σε τρεις ημερες 330 mm βροχης". .Εμεις εδω(Β. Πελ.) αυτο το εχουμε παρει ολο το υδρολογικο ετος.Και να ηταν περιστασιακο,κομματια να γινει .Ειναι ομως σχεδον μονιμο (ασφαλως καποιες περιοχες ειναι χεροτερα).Μεγαλη αδικια.Ανισοκατανομη πλουτου!Μηπως μπορει να γινει κατι για να αρθει αυτη η αδικια?.π.χ. να ψηφιστει ενας νομος με αυξημενη πλειοψηφια!.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Δάσκαλε,

    Ισχύει ότι η προγνωστική δυνατότητα των μετερεωλογων έχει μειωθεί λόγω καθήλωσης των αεροπλάνων και γενικότερα από τις επιπτώσεις του ιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό τι θέμα έχουν δημοσιευτεί αρκετά άρθρα τις τελευταίες 15 ημέρες. Ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό άρθρο, με πολλα΄διαγράμματα και επεξηγήσεις, είχε ο κ. Κολυδάς στο site του στις 30/3. Δάσκαλε, συγγνώμη που μπήκα στα χωράφια σας :-)

      Καλημέρα σε όλη την μετεωπαρέα,
      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  10. Πάλι έβαλα τριψήφιες θερμοκρασίες στο χάρτη. Ο δαίμων του ποντικιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντι για πρόβλεψη της θερμοκρασίας στην Κόνιτσα γίνεται πρόβλεψη της θερμοκρασίας στον φούρνο του βενέτη.

      Διαγραφή