Ο ήλιος, αν και θα δυσκολέψει την παραμονή μας στο σπίτι, είναι ευπρόσδεκτος για πολλούς λόγους!


Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια τη διατήρηση του ενισχυμένου Β-ΒΑ ρεύματος κυρίως στα ανατολικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), λίγες βροχές αναμένονται στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές και στις Β-ΒΔ ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθεί ασθενής παγετός. Την Πέμπτη (9/4), μόνο στη Β. Κρήτη είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο (10-12/4) αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.   

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Θρακικό 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Αρνητικές θερμοκρασίες σήμερα ακόμη και σε πεδινές λεκάνες της β. χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνήθως, στα χαμηλότερα σημεία του κάμπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες θερμοκρασίες που σημειώνονται στις γειτονικές πλαγιές.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο που ο Ελικώνας στην ανατολική του πλευρά έβαλε χιόνι μέχρι τα 900 μέτρα περίπου,δεν είχε το πρωί παγωνιά ούτε στον κάμπο αλλά ούτε και στα ορεινά.
    Μόνο ο σφοδρός άνεμος που δεν έχει σταματήσει λεπτό να φυσά,έκανε την αίσθηση της θερμοκρασίας να φαίνεται χαμηλότερη.
    Η μέρα πλέον είναι πολύ μεγαλύτερη,οι ακτίνες του ήλιου πιο κάθετες και έτσι ήδη η ανατολική πλευρά του Ελικώνα έχει απολέσει το μισό χιόνι που έβαλε.
    Καλό μεσημέρι σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως αναμενοταν,αλλη μερα σημερα.Ξαστερια, με καποιους θυσανους,ευχαριστη θερμοκρασια ,αερας ανεπαχθης, διαυγης ατμοσφαιρα,νεα βλαστηση, ποικιλια ανθοφοριας,η γη χορτατη,πουλια σε συμφωνικες μουσικες,ο Παρνασσος απεναντι χαρμα ιδεσθαι-με εναν παχυ καταλευκο προσφατο επιμηκη σκουφο-,η ζωη να προβαλλει διεκδικητικη απο καθε γωνια.Ενας Απριλης πραγματικα Σολωμικος ,με διαχυτο το ερωτικο στοιχειο! Θελει περισσοτερα κανεις για να νιωσει,εστω και παροδικα,εστω και ψηγματα ευτυχιας ? Καλη και ελπιδοφορα πραγματικη Ανοιξη για ολους!.Π.Α.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή