Η αρχή του τέλους της ψυχρής εισβολής

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξακολουθεί να επηρεάζει τη χώρα μας, με συνέπεια τη διατήρηση των ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι βροχές στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα σταματήσουν πολύ γρήγορα και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (25/4), προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στα Α-ΝΑ πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Την Κυριακή (26/4), στα δυτικά, κεντρικά και νότια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που αργότερα κατά τόπους θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται το απόγευμα να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (27-28/4), από πλευράς ανέμων και θερμοκρασιών δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Όμως, οι συνθήκες θα γίνουν ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων ή και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.
  
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 1 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στην Α. Κρήτη και τα νοτιότερα των Δωδεκανήσων. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

15 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά στις Γεωργίες και στους εξαφανισμένους, εμφανιζομένους και ανώνυμους Γιώργηδες του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όλους
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε κ.Ζιακόπουλε,χρονια πολλά σε σας και σε όλους με υγεία και υπομονή.
    Και εδώ στη δ.Θεσσαλία χιόνισε χθες το βράδυ και κάτω απ'τα 800μ.οι βροχες που πήρε εδώ απο τη Δευτέρα οτι έπρεπε για το βαμβάκι,και απο αύριο θα ανέβει και η θερμοκρασία και θα είναι ότι πρέπει για το φύτρωμα.Παρόλο ότι καλές οι εικόνες απο τα χιονισμένα ορεινά,ας είναι το τελευταίο τέτοιο ψυχρό κύμα γιατί καπου καταντάει κουραστικό.
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά με υγεία Γιώργο πάντα, όπως κ χρόνια πολλά σε όλους τους Γιώργους του μπλογκ συμπεριλαμβανομένων κ του φίλου άφαντου Λαμέρα.

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά Γιώργο με υγεία και καλές σοδειές.

      Διαγραφή
  4. NW Pindos
    Χρονιά πολλά σε όλους, Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά στους Γιώργηδες, με υγεία! Στα του καιρού φοβερό πράγμα να βλέπεις καλό χιόνι σχεδόν Μάιο μήνα στα υπερορεινά (και στα ορεινά)!
    ΥΓ. Δάσκαλε εξαιρετικό το άρθρο σας Ανάσταση στην Κακαβιά και συγχρόνως συγκινητικό και όπως πάντοτε με τη μεστή και κρυστάλλινη Ηπειρώτικη σκέψη και περιγραφή, χρόνια πολλά και πάλι με υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aντε τελειωσε ο μουφα χειμώνας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά σε οσους-ες γιορτάζουν σήμερα.
    Αρκετή βροχή έριξε πάλι κυρίως στην κεντρική και δυτική Βοιωτία και με την συνοδεία ισχυρών ανέμων η θερμοκρασία έπεσε χαμηλά για την εποχή.
    Παρόλα αυτά όμως,η μάχη με τα χορτάρια ειδικά στον κάμπο,εξακολουθεί σε καθημερινή βάση.
    Ελάχιστο χιόνι έβαλε ο Παρνασσός και ίσως στην κορυφή του Ελικώνα,κατι το οποίο θα φανεί αύριο που θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
    Το περισσότερο νερό τραβήχτηκε από την Κωπαιδα αλλά ο χρόνος θα δείξει αν μπορούν να σπαρθουν όλες οι παραγωγές στην ώρα τους.
    Ο κάμπος ο δικό μας δυστυχώς έχει ακόμη πολύ νερό και φαίνεται άλλη μια χρονιά να πάει χαμένη για πολλούς αγρότες της περιοχής.
    Ας έχουμε υγεία και όλα θα γίνουν.
    Καλή δύναμη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλη την μετεωπαρέα.

    Με μια μικρούλα καθυστέρηση, χρόνια πολλά και καλά για χθες σε όλους τους Γιώργους και τις Γεωργίες του blog. Υγεία, χαρά κι αισιοδοξία, και δεν το βάζουμε ποτέ κάτω... σιγά μην κλάψουμε, σιγά μην φοβηθούμε!

    Γιώργο -εξαφανισμένε- Λαμέρα, ως επίτιμος πρόεδρος του Blog πρέπει να κάνεις μια guest εμφάνιση. Το ζητάει ο λαός...

    Και για σήμερα 24/04, χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις εορτάζουσες: Πηγή, Ζωή, Ελισάβετ.

    Κατά τα άλλα, μετά την επιπεδοποίηση της καμπύλης κρουσμάτων της CoViD-2019 και της αναμενόμενης και προσδοκόμενης ταχείας κάμψης της, οι υπόλοιπες καμπύλες που αφορούν το αγαπημένο μας χόμπυ της μετεωρολογίας (άντε, πήγε ο νους σας στο πονηρό) αρχίζουν και παίρνουν την ανηφόρα. Ζήτω η Άνοιξη λοιπόν, και ελπίζω να μας κάνει το χατήρι ο καιρός να την παρατείνει λιγάκι (πριν μας ταράξει στα 30άρια +) για να μπορέσουμε να χαρούμε λίγο την φύση με σχετικές ελευθερίες, εμείς που ζούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καμπύλη μπορεί να ισοπεδώθηκε αλλά τα κρούσματα σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες όλο και αυξάνονται ενώ αναμένεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.Ή κάτι δεν πάει καθόλου καλά ή μαζί με τη καμπύλη έχει ισοπεδωθεί και η νοημοσύνη μου.
      Όπως και να έχει,σε λίγο καιρό θα φανεί ποια είναι η πραγματικότητα.
      Ως προς το καιρικό συμφωνώ απόλυτα,επιτέλους ζέστη.Να είστε όλοι καλά και αποδώ και πέρα να προσέχετε ακόμα περισσότερο.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη ρ., έχεις δίκιο για τα κρούσματα σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και σε κλειστές δομές (γηροκομεία, κλινικές, ΚΥΤ κ.α.), και εκεί θα είναι και το μεγάλο στοίχημα και θα απαιτηθεί η μεγαλύτερη προσπάθεια από εδώ και πέρα. Προφανώς και τίποτε δεν έχει τελειώσει, και δεν θα γίνει κάτι τέτοιο μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να προσέχουμε εις την νιοστή! Και όταν μίλησα για επιπεδοποίηση της καμπύλης, δεν έκανα κανένα υπαινιγμό για την νοημοσύνη κανενός. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θίγεσαι.

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    3. Με παρεξήγησες.Κανένα πρόβλημα δεν έχω με αυτά που λες.Η νοημοσύνη μας ισοπεδώνεται συνεχώς εδώ και χρόνια από αυτούς που νομίζουν οτι δεν ακούμε και δεν βλέπουμε. Ήταν πολιτικό το σχόλιό μου, δεν πήγαινε σε εσένα.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  8. Απλά επειδή γίνεται συνέχεια λόγος για την καπμύλη,βρήκα ευκαιρία να πω αυτό που νομίζω,ότι τελικά δεν ειναι και τόσο success το story.Για πολλούς λόγους που δεν έχει νόημα να τους συζυτήσουμε εδώ. Είμασταν απλά τυχεροί. Καλό απόγευμα.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hμασταν απλα τυχεροι.Οι Λατινοι ελεγαν "fortunae suae faber est" (=εκαστος ειναι δημιουργος της τυχης του).-Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαράδεκτο "είμασταν",ντρέπομαι...Πειθαρχία συν τύχη αγαπητέ...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή