Από το καθιστικό στο μπαλκόνι ή την αυλή!


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση των βόρειων ανέμων στη χώρα μας με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα συμπληρώνουν η ηλιοφάνεια και οι πρωινές τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο (11/4), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Κυριακή (12/4), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα. Τη Μ. Δευτέρα, δεν προβλέπονται βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Μ. Τρίτη, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδυνές ώρες στη Β. Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τη Μ. Τετάρτη, αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών βροχών στην κεντρική Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Β. Ελλάδα.


Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.   

18 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ζιακόπουλε αν η επικείμενη ψυχρή εισβολή χτυπήσει την Ελλάδα κατά πόσο δυναμική στο ψύχος θα φτάσει στην ελληνική επικράτεια;
    Πιστεύετε πως σε μια τέτοια ενδεχόμενη περίπτωση θα κατέφθανε το -8 στα 850hpa στα βόρεια σύνορα;
    Εγώ βλέπω την ψυχρή εισβολή να διαθέτει μεγάλη δυναμικότητα ιδιαιτέρως κρίνοντας αναλογικά και με την υπεροψιμότητα της εποχής(ως σημείο αναφοράς τον χειμώνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιμένω απάντηση.
      Φυσικά και καταλαβαίνω πως θα έχετε τις δικές σας υποχρεώσεις και φόρτο εργασίας αλλά αν σας δωθεί ευκαιρία με λίγο ελεύθερο χρόνο θα παρακολούσα να μου λυθούν οι ερωτήσεις παίρνοντας την δική σας γνώμη που μου είναι, που λέει ο λόγος, ζωτικής να το πω έτσι σημασίας για μια δουλειά που έχω να μελετήσω πάνω σε αυτό.

      Διαγραφή
    2. μην βιαζεσαι φιλε.. μπορει να μην ερθει τιποτα!!!

      Διαγραφή
    3. Ποια ψυχρή εισβολή φίλε ανώνυμε??
      Μιλάς σοβαρά τώρα η κάνεις πλάκα?
      Νομίζω έχουμε πει από μέρες πριν ότι χειμώνας τέλος.
      Επίσης κάτι τέτοιο δε φαίνεται πουθενά στα ensembles όπως κ στα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα.
      Όσο για το κύριο μόνο τρέξιμο του ευρωπαϊκού που δίνει στις 16 17 του μήνα έως -1 στα 850hPa τουλάχιστον για τα κεντρικά νομίζω ότι κ αυτό θα ανέβει ελαφρώς θετικά.
      Το να κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα ο καιρός Απρίλη μήνα είναι συνηθισμένο,αλλά να μιλάς για -8 ακόμη κ στη βόρεια χώρα από τη στιγμή που δε φαίνεται κάτι τέτοιο ούτε με κιάλια απορώ.
      Ακόμη κ μία πιθανότητα να υπάρχει για αυτό που λες,οι αντίστοιχες για θετική τιμή ακόμη κ στα βόρεια είναι πέντε.
      Τέλος μη ξεχνάμε ότι ακόμη κ το -5 να έρθει σε κάποια πολύ βόρεια ημιορεινά τμήματα της χώρας, λόγω εποχής κ μεγάλης ημέρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας άνετα μπορεί να βρεθεί με τη βοήθεια του ήλιου περί τους 12 με 13 βαθμούς.
      Καλή συνέχεια άνοιξης λοιπόν κ καλή Μ.Εβδομάδα να έχουμε.

      Διαγραφή
    4. Δεν βιάζομαι φίλος.αρκεί να μου απαντήσει.για εμένα αυτό μου φτάνει.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Φώτη η επικείμενη ψυχρή εισβολή φαίνεται να έχει μεγάλη ορμητικότητα.Ναι τέλειωσε ουσιαστικά ο για γέλια και κλάμματα "χειμώνας"όμως αν κατευθυνθεί προς την μεριά της ελλάδας με ευνοϊκή διέυθυνση(τον κατά μήκος άξονα του ψυχρού αυλώνα)τότε λοιπόν δεν αποκλείεται να φτάσει όχι πως βάζω το χέρι στην φωτιά το -8 στα 850hpa να φτάσει μέχρι το ύψος Αλβανίας-Βουλγαρίας-β.Μακεδονίας(χώρα των Σκοπίων).ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ότι στο παρελθόν έχουν τύχει παρόμοιες καιρικές καταστάσεις και μάλιστα πριν 3 χρόνια το 2017 τέλη απριλίου(δες στις βαλκανικές χώρες μέσω αρχείων στο meteociel τις θερμοκρασίες που είχαν έρθει στις βαλκανικές χώρες.)ΞΑΝΑΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ πως"αν"γίνει στην τάδε περίπτωση,εγώ περιμένω άνετα στην χώρα να απλωθεί το -4 με -5 από την δύναμη που θα κατά φτάσει η ψυχρή εισβολή.
      Τέλος εγώ προσωπικά δεν αναγγέλω "hopecasting"δηλαδή δεν πουλάω κούφιες ελπίδες έτσι επειδή το ποθώ.Αυτό που σου περιγράφω είναι απλά στην πιο ακραία "version"στο να πραγματοποιηθεί κάποιο όχι με σιγουριά μελλούμενο γεγονός όσο αφορά στο εύρος των πιθανών σεναρίων.Με φυσικά βεβαίως-βεβαίως πολύ περιορισμένες πιθανότητες.
      Δεν συμπεριφέρομαι εγώ η τουλάχιστον προσωπικά προσπαθώ να μην συμπεριφερθώ όπως οι κατά'τ'αλλα σε εκτίμηση και αγαπητοί του weatherclub.

      Διαγραφή
  2. Φίλοι Σπανέ και Λαμέρα ελπίζω είστε καλά, να ξαναγράψετε. Είδα και μια ωραία ταινία, Vivarium λέγεται, για όποιον έχει διάθεση...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είμαι, Δημήτρη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Λάμπρο; Γεωργίου λέγεται.πιθανόν το όνομα που έχει στο facebook να'ναι σωστό.όπως και να έχει δεν είναι υποχρεώμένος αν δεν θέλει να φανερώσει το πραγματικό όνομα του.

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη την έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία όντας λάτρης τέτοιων γενικά ταινιών.
      Το Vivarium προσωπικά αν κ με καθήλωσε από την αρχή με τη ροή του στο τέλος με "έκαψε" κανονικά!
      Ταινίες mindfuck τις ονομάζουν τις συγκεκριμένες οι Αμερικανοί.
      Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα το τέλος της ταινίας.
      Όσο για τον Γιώργο Λαμέρα, ονομάζεται Γιώργος Λαμέρας όπως κ στο μπλογκ κ όχι Λάμπρος.

      Διαγραφή
    4. Που το γνωρίζεις φώτη;

      Διαγραφή
    5. Έχουμε τις πηγές μας αλλά από εδώ δε μπορώ να αναλύσω περισσότερα.

      Διαγραφή
    6. Η ταινία Φώτη δεν έχει καποια συγκεκριμένη ερμηνεία, ο καθένας όπως το δει. Πάντως η γενική ιδέα είναι πως το "σύστημα" αποξενώνει τους ανθρώπους, καταπίνει τα όνειρα τους, τι είναι η ζωή κτλ. Υπάρχει η συνέντευξη του σεναριογράφου-σκηνοθέτη, μπορείς να την βρεις. Καλό βράδυ να έχετε όλοι.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    7. Δεν κατάλαβα το σχόλιο σου Δημήτρη;τι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι;

      Διαγραφή
    8. Αλήθεια γιατί έχει σταματήσει τόσους μήνες να γράφει ο Γιώργος ο Λαμερας;η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο μπλογκ.Χρηστος

      Διαγραφή
  3. Τουλάχιστον τελείωσα με το βάψιμο του σπίτιου μου μέσα.
    Κ βλέποντας το ποστ του δασκάλου τον ευχαριστώ πολύ, που από την μ Δευτέρα θα αρχίσω να βάφω και το σπίτι έξω. 😊
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα είχαμε την πρώτη ημέρα,μετά την τελευταία κακοκαιρία,που ήταν καθαρά ανοιξιάτικος καιρός και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθούμε να βγάλουμε τα πολλά νερά μεσα από τα χωράφια μας,μήπως και μπορέσουμε να σώσουμε την χρονιά αφού μερικές παραγωγές ο χρόνος περνάει επικίνδυνα.Δινουνε αγώνα δρόμου πιστεύω με θετικά αποτελέσματα.
    Χριστόδουλε συγνώμη που δεν σου απάντησα,αλλά νομίζω πως καταλαβαίνεις γιατί.
    Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά όπως είπες και υπάρχει χρόνος για όλα τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη στο προηγούμενο σχόλιο δ2ν έβαλα το όνομα μου.
    Στέλιος.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή