Ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι, πτώση θερμοκρασίας και βροχές περιορισμένης έκτασης, διάρκειας και έντασης


Υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια, ενώ βαρομετρικά χαμηλά παρατηρούνται τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), στην περιοχή μας θα πνέουν ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας εντάσεως. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στην κεντρική και κυρίως στη Β. Ελλάδα θα είναι αισθητή. Την Πέμπτη (23/4), βροχές αναμένονται στη Β-ΒΔ Ελλάδα και από τις απογευματινές ώρες στη Ν-ΝΔ Πελοπόννησο και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Παρασκευή (24/4), πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στις Ν-ΝΑ περιοχές της χώρας και οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Το Σαββατοκύριακο  (25-26/4) ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.     

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ το πρωί. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανές βροχές νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16  βαθμούς.     

3 σχόλια:

  1. Για άυριο φαίνονται κάποιες βροχές στήν Ήπειρο. Μακάρι να πεσουν.

    Φέτος μας ταλαιπωρεί πρωτογνωρη ξηρασία στην Ήπειρο.

    Αρτινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας και Χριστός Ανέστη. Πάλι η δυτ. Μακεδονία αύριο το πρωί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δυτική Μακεδονία δίνει σοβαρή υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα σε πόλεις αύριο ξημερώματα συνονόματε!Την καλησπέρα μου και Χριστός Ανέστη σε όλους τους φίλους και στον δάσκαλο μας! Χρήστος Αίγιο

      Διαγραφή